Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona destinarà un pressupost total de 381.800 € a les diferents línies de suport al sector artístic i cultural

Per aquest 2020 s’ha previst un increment excepcional de les dotacions i, per a la creació i producció, es destinaran 281.000 € i, a projectes d’entitats culturals, 100.000 €

Amb motiu de la crisi provocada pel Covid19, l’Ajuntament de Girona ha previst una bateria de mesures excepcionals per ajudar al sector cultural i artístic. 

Així doncs, com ja s’ha anunciat, per a aquest 2020 s’ha previst un increment excepcional de les dotacions per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19. L’objectiu és ajudar aquest sector precaritzat ja abans de la pandèmia i que ara s’ha vist encara més perjudicat. 

Una de les apostes principals ha estat l’increment fins als 200.000 euros de l’import destinat als Ajuts Girona Kreas, com ja es va anunciar, i l’augment fins als 100.000 euros de les subvencions Amplia Cultura. Aquesta convocatòria s’ha vist incrementada en 70.000 euros, ja que l’any passat s’hi van destinar 30.000 euros. A més a més, dins d’aquest paquet s’ha creat una nova línia de suport destinada a activitats culturals amb finalitat inclusiva i d’acció social, que es distingeix de la línia d’activitats culturals complementàries a l’oferta municipal. 

Altres modalitats d’ajudes municipals que s’han reforçat aquest 2020 són els acompanyaments o residències artístiques. El programa de suport a la creació de La Marfà – Centre de Creació Musical s’ha incrementat enguany en 40.000 euros, arribant a un pressupost total de 61.800 euros. A més, s’ha creat el programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office amb 20.000 euros de pressupost. 

Per la seva banda, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona continua amb la seva línia d’intercanvis amb altres centres d’art i ofereix una beca per a l’intercanvi amb La Chambre Blanche (Quebec) de 3.100 euros i una altra amb Rad’Art Project (Itàlia) de 1.650 euros. Aquest any comença una nova col·laboració amb Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre (Amposta) amb un concurs de projectes que ofereix 1.208,79 euros. També continua el projecte Bòlit Mentor, amb 17.500 euros d’honoraris per al comissariat i artistes més producció. Així mateix, enguany es convoca el concurs de projectes vinculats a la ceràmica, en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art (EMA), amb 1.150 euros, IVA inclòs, i l’aportació de material del centre.

Tota la informació relativa a aquestes ajudes es pot consultar al web municipal: https://web.girona.cat/cultura/subvencions. En aquest mateix espai es poden trobar les bases de cada línia de subvencions i aviat també es publicaran les convocatòries corresponents amb els terminis de presentació de sol·licituds. 

D’altra banda, per ajudar en tot el procés de presentació de sol·licituds, l'Oficina de Foment de les Arts (OFA) ofereix un servei d’assessorament i suport al sector artístic i creatiu, i a empreses del sector de les indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn en els àmbits de la creació, producció, exhibició i promoció exterior. Aquesta oficina atén també les necessitats generals o específiques de projectes emergents i professionals en qualsevol estadi de desenvolupament que es trobin.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.