Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.20 h)

L’Ajuntament de Girona ha recollit i difós en un web les diferents rutes que es poden fer a la ciutat amb l’objectiu d’esponjar els carrers i parcs.
Està previst obrir una convocatòria d’ajuts a les petites empreses i autònoms de la ciutat.
El consistori impulsa una acció per homenatjar els 64 anys de Temps de Flors, juntament amb les associacions organitzadores i els voluntaris.

L’Ajuntament de Girona ha recollit i difós en un web les diferents rutes que es poden fer a la ciutat. L’objectiu és donar a conèixer la gran varietat de camins i corriols que té el municipi i així esponjar els carrers i parcs que aquests dies s’omplen de gent que vol anar a passejar o a fer esport. A més, d’aquesta forma es podran garantir les distàncies de seguretat entre les persones per evitar la propagació del COVID-19.  

Tots els itineraris es podran trobar al web de Rutes de Girona i estaran senyalitzats en un mapa. La pàgina s’ha posat en marxa avui i s’anirà actualitzant al llarg dels pròxims dies. De moment, apareixen només alguns recorreguts però la resta estaran actius a partir de demà. Les rutes es poden fer a peu o amb bicicleta i cada una d’elles va acompanyada amb una petita descripció sobre el paisatge, la vegetació i els elements patrimonials que es poden trobar durant l’itinerari. També conté informació sobre la longitud, la dificultat i la durada aproximada de la ruta a peu.

En l’àmbit laboral, l’Ajuntament de Girona treballa en línies de bonificacions per a les activitats econòmiques que s’han vist afectades pel coronavirus i el corresponent estat d’alarma. D’aquesta manera es vol donar suport a la seva activitat i, d’altra banda, es pretén ajudar a mantenir els llocs de treball. Està previst obrir una convocatòria per a empreses de menys de 10 treballadors i també per a autònoms. S’hi podran acollir aquells que hagin patit una disminució d’un 50% de la facturació durant els mesos d’estat d’alarma, respecte el mateix període del 2019, o bé aquelles persones o activitats que s’hagin vist obligades a cessar temporalment l’activitat.

Les subvencions s’atorgaran en funció de diversos criteris de valoració. A través d’un sistema de puntuació s’avaluaran diferents aspectes que determinaran la quantitat final a percebre. Des del Servei Municipal d’Ocupació s’ha elaborat una enquesta per conèixer l’afectació de la crisi del coronavirus a empreses i autònoms, i també per proposar mesures. A hores d’ara l’han respost 108 persones, que es decanten per les bonificacions o deduccions com a mesura més adequada per part de l’Ajuntament, amb el suport d’un 31% dels enquestats. Un 18% aposta per la condonació de pagaments, un 15% ho fa per campanyes de promoció del comerç local i un altre 15% per ajudes econòmiques directes. Entre la resta de respostes hi ha la flexibilitat en horaris nocturns i l’ampliació de terrasses, proveir de material sanitari, préstecs i suport davant la manca de professionals.

En matèria de seguretat, s’han superat les 3.000 denúncies interposades entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra per incomplir el confinament. Amb les 13 sancions d’ahir, s’ha arribat a una xifra total de 3.015 denúncies des que va començar l’estat d’alarma, el dissabte 14 de març. 

Aquests dies, la ciutat de Girona s’hauria engalanat amb la 65a edició de Temps de Flors. La situació actual ha obligat a suspendre la mostra, però s’ha ideat una iniciativa per recordar aquesta celebració a tots els ciutadans i ciutadanes. L’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de les associacions organitzadores “Amics de les Flors de Girona” i “Amics de la Girona antiga” i tots els seus voluntaris i voluntàries han preparat una acció commemorativa com a homenatge els 64 anys de l’exposició “Girona, Temps de Flors”, un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat.

L’acció porta per nom “Tornarem, us esperem el 2021!” i es durà a terme durant els dies en què hauria tingut lloc l’exposició, del 9 al 17 de maig. L’objectiu és fer un homenatge a la mostra floral, a les associacions i als seus voluntaris i recordar que l’any vinent el festival tornarà amb més força que mai. El tret de sortida oficial d’aquesta iniciativa sorpresa serà demà al matí, quan hauria tingut lloc la inauguració de l’esdeveniment.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Rutes de Girona
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.