Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona impulsa una iniciativa per convertir els comerços en punts de confiança pels infants en el seu trajecte cap a l’escola

L’Ajuntament ha acordat amb el col·legi Doctor Masmitjà posar en marxa el projecte Comerç Amic, vinculat al camí escolar i amb l'objectiu de crear un espai segur al voltant del centre educatiu

L’Ajuntament de Girona ha acordat amb el col·legi Doctor Masmitjà impulsar una iniciativa pionera a la ciutat perquè els comerços de la zona es converteixin en punts de confiança pels infants en el seu trajecte de casa a l’escola i de l’escola a casa. El projecte porta per nom Comerç Amic i va vinculat al camí escolar que s'està creant al centre. Té com a objectiu fomentar la mobilitat sostenible i autònoma, així com crear un espai segur, educatiu i saludable al voltant del col·legi.

La iniciativa es posarà en marxa el pròxim curs escolar com a prova pilot al voltant de l’escola Doctor Masmitjà, situada al barri de l’Eixample, i està emmarcada en el projecte dels Camins Escolars. Amb aquesta nova acció es vol fer un pas més i elaborar una xarxa de suport social que vetlli per la seguretat dels infants que utilitzen el camí escolar.

Tots aquells establiments que vulguin participar en la iniciativa hauran de col·locar un distintiu en un lloc visible de l’entrada de la botiga perquè els més petits, si tenen algun problema, puguin accedir a ells amb total seguretat. El senyal “Comerç Amic, camí a l’escola” permetrà als infants identificar aquell establiment com un espai proper on poder demanar ajuda si tenen alguna necessitat o dificultat.

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha destacat que “és una iniciativa col·laborativa i altruista, que dóna un valor afegit a la proposta de camins escolars segurs que estem desenvolupant des de l'Ajuntament, amb l'objectiu de treballar a favor de la mobilitat sostenible”. En paral·lel, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha aprofundit en el fet que és una iniciativa que compleix amb diversos objectius: “D'una banda, es treballa amb la responsabilitat de l'infant i també ajuda a la tranquil·litat de les famílies, que saben que hi ha espais segurs; i de l'altra implica també el comerç en el propi camí escolar i reforça la vida de barri”.

En una primera fase, l’Ajuntament informarà els comerços de proximitat del funcionament d’aquest projecte amb la voluntat que en formin part. Tots els que hagin sol·licitat adherir-s’hi, rebran el material necessari per identificar-se com a Comerç Amic.

Un cop el projecte estigui en marxa, el col·legi Doctor Masmitjà s’encarregarà que els alumnes coneguin la iniciativa i aquells comerços que en formen part. Està previst que aquest apropament es realitzi a través de diferents activitats durant el curs escolar. La iniciativa s’ha aprovat avui per Junta de Govern Local i té un cost de 760 euros. La despesa anirà destinada al material necessari per poder identificar els comerços adherits a la xarxa de Comerç Amic.  
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.