Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19 h)

L’Ajuntament de Girona ha repartit aquest matí 40 mascaretes reutilitzables entre persones grans de la ciutat i ha acabat la distribució del material escolar d’aquesta setmana. La situació d’emergència actual pel COVID-19 ha propiciat noves activitats en línia, i l’ajornament dels primers Premis per a la Reforma Horària i Pacte del Temps i l’espectacle Romeu i Julieta programat a l’Auditori de Girona.

Fotografia del repartiment de mascaretes d’avui

L’Ajuntament de Girona ha començat avui el repartiment de mascaretes entre les persones grans de la ciutat que estan en situació de risc i que tenen dificultats per accedir al material. Al llarg del matí s’han repartit un total de 40 mascaretes reutilitzables juntament amb unes instruccions d’ús on s’explica als usuaris i usuàries com les han de rentar. A més, el personal voluntari de Protecció Civil que ha fet el repartiment ha aclarit els dubtes que tenia la gent gran receptora del material. Les mascaretes que s’han entregat permeten fins a 40 usos.

La distribució d’aquest equip de protecció ha seguit avui a la tarda i continuarà demà i divendres. L’objectiu és atendre tots els casos detectats arran de les trucades que el personal municipal està fent a tota la gent gran empadronada a la ciutat.

En el cas del repartiment del material escolar, la pluja d’avui no ha impedit distribuir els lots previstos de dossiers, material fungible i ordinadors a l’alumnat de 14 centres educatius de la ciutat. Aquesta setmana, les actuacions acabaran demà amb el lliurament de diversos ordinadors, però a partir de dilluns l’Ajuntament té prevista una nova tramesa de material en coordinació amb les escoles i instituts de Girona. El repartiment es farà periòdicament a mesura que els centres tinguin noves necessitats, de manera que se’ls faciliti al màxim el suport a l’hora de garantir l’escolarització d’infants i jovent.

El consistori es posarà en contacte amb les famílies que no han pogut recollir el material perquè no es trobaven en el seu domicili en el moment de l’entrega, per acordar un nou lliurament. Algunes escoles ja han comunicat al servei d’Educació que els seus alumnes s’han posat a treballar amb els dossiers i que, en alguns casos, han començat a entregar feina.

Per la seva banda, la Xarxa de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona també s’ha unit als equipaments que proposen activitats durant el confinament. Des dels seus comptes a les xarxes socials, els centres cívics publicaran cada setmana un repte diferent que difondran a través de l’etiqueta #CompartimJugant perquè les famílies de la ciutat segueixin compartint estones de joc. El primer repte, previst per aquesta setmana, consisteix a gravar una estona de joc i compartir-lo a Internet amb l’etiqueta escollida.

En relació amb les activitats concretes del proper 23 d’abril, l’Ajuntament de Girona continua difonent iniciatives municipals per celebrar el dia del llibre i la rosa des de casa. En aquest sentit, la ràdio municipal Girona FM proposa als oients que gravin una nota de veu mentre llegeixen un fragment del seu relat o llibre preferit o bé recomanant una publicació, i que ho enviïn a l’emissora al telèfon 630177922. Girona FM en farà una selecció de les gravacions i ho emetrà demà per antena.

La situació d’excepcionalitat actual pel COVID-19 també ha provocat noves suspensions d’activitats a la ciutat. Per un costat, s’ha posposat la primera edició dels Premis Xarxa Gironina per a la Reforma Horària i Pacte del Temps a la ciutat de Girona. La iniciativa volia reconèixer les bones pràctiques de les empreses del territori en matèria de reforma horària i s’havia de cloure en un acte públic el dia 29 d’abril. L’objectiu de l’Ajuntament de Girona és reprendre els Premis més endavant, tot i que encara no hi ha una data fixada.

Per l’altre costat, el Ballet de Moscou ha anunciat que ajorna l’espectacle Romeu i Julieta, previst pel 21 de maig a l’Auditori de Girona, i que si no hi ha novetats tindria lloc el dilluns 9 de novembre del 2020, a les 21 h. Les persones que ja tinguessin l’entrada comprada podran utilitzar-la per la nova data sense fer cap bescanvi. Qui vulgui, però, pot demanar-ne la devolució enviant un correu electrònic a taquilles@auditorigirona.org, en cas que les entrades s’haguessin comprat a través del web de l’Auditori; o bé amb un correu a info@factoriacultural.com en cas que s’hagués fet a través de la plataforma 4tickets. La devolució de les entrades s’haurà de sol·licitar abans del 22 de maig.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra van denunciar ahir 17 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.