Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona desactiva la fase d’alerta del Pla d’emergències per risc d’inundació a la ciutat

Arran de les pluges ininterrompudes, el riu Onyar ha registrat un cabal màxim de 468 m3/s i a la tarda s’ha reduït fins al voltant dels 200 m3/s

L’Ajuntament de Girona ha desactivat avui a les cinc de la tarda la fase d’alerta del Pla d’emergències per risc d’inundació i s’ha passat a un estat de prealerta. El pla es va activar ahir a les 17 h per les pluges ininterrompudes que han caigut a la ciutat. La crescuda dels cabals dels rius ha mantingut en alerta el municipi, tot i que avui a la tarda les pluges han minvat i s’ha pogut entrar en una fase de normalitat. 

Durant aquest episodi meteorològic, el riu Onyar ha arribat a un cabal màxim de 468 m3 per segon, registrat avui a les 7 h. Cal recordar que els estudis acrediten que el riu es desbordaria a la ciutat si el cabal sobrepassa els 600 m3/segon. A la tarda, però, ja estava al voltant dels 200 m3/s. D’altra banda, el riu Ter ha assolit un màxim de 465 m3/s a primera hora del matí d’avui. 

A causa de les persistents pluges, s’han produït petites incidències a la ciutat. Hi ha hagut tres esllavissades, sense incidents greus, a la riera de Can Camaret, a Pont Major i al carrer Hortènsia; i han caigut dos arbres al passeig de Fora Muralla. A més, s’han tallat els accessos al riu Onyar i a les rieres, així com a punts viaris on normalment s’acumula aigua. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.