Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.30 h)

L'Ajuntament de Girona reforça els controls a l'interior del Mercat del Lleó i la desinfecció dels accessos a les residències geriàtriques; el Dia Internacional de l'Art se celebrarà al setembre; i són ja diverses les empreses, entitats i particulars que han col·laborat amb l'Ajuntament amb recursos econòmics i materials contra el virus

Fotografia de les tasques de desinfecció de la via pública

L’Ajuntament de Girona ha reforçat el servei propi de vigilància a l’interior del Mercat del Lleó per assegurar que s’hi compleixen les mesures de seguretat establertes arran de la pandèmia per la COVID-19. Concretament, s’han contractat dues persones d’una empresa de vigilància i control de seguretat amb l’objectiu de fer un control més intens i sistemàtic de la instal·lació.

En aquest sentit, una de les persones que s’han incorporat controla els accessos d’entrada i sortida del Mercat per evitar l’encreuament de clients i clientes. També comptabilitza l’afluència de públic per activar el protocol corresponent quan s’assoleix l’aforament establert.

L’altra persona circula permanentment pels passadissos interiors i reforça les tasques de prevenció per als paradistes, a qui es recomana portar guants i mascaretes per treballar, a banda de recordar als clients que cal mantenir les distàncies de seguretat. A més, el servei de vigilància propi del Mercat també pren cada dia la temperatura als propietaris i treballadors de les parades i els pregunta si tenen símptomes de la malaltia.

Si es confirma un cas positiu de coronavirus en alguna de les parades del Mercat del Lleó, s’aplicarà el protocol establert, de manera que tothom qui hagi estat en contacte directe amb aquesta persona haurà de confinar-se a casa. Només es podrà mantenir la parada oberta si hi ha personal que no hagi tingut contacte directe amb el malalt o malalta. En cas contrari, s’haurà de tancar l’establiment. Els treballadors en quarantena hauran de seguir les instruccions que els donin les autoritats i hauran d’estar, com a mínim, 14 dies aïllats. Si passades dues setmanes no presenten símptomes, podran reincorporar-se a la feina i reobrir la parada, sempre que comptin amb el vistiplau de les autoritats.

D'altra banda, des del consistori s'han reforçat també les desinfeccions davant les residències geriàtriques de Girona, una tasca que es fa des del dia 30 de març amb personal municipal i persones voluntàries de Protecció Civil. Les neteges es concentren sobretot en els accessos a les residències, que s'han convertit en un dels principals punts d'atenció de la salut pública a la ciutat. També es continuen desinfectant les proximitats als comerços dedicats a necessitats essencials.

En l’àmbit cultural, la commemoració del Dia Internacional de l’Art a Girona, prevista per avui, demà i diumenge, es traslladarà als dies 4, 5 i 6 de setembre per la situació actual provocada pel COVID-19. Amb aquest canvi, el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de l'Ajuntament de Girona pretén que l’esdeveniment permeti fer una triple celebració. En primer lloc, vol ser una reivindicació de l’art; en segon lloc, vol celebrar la represa de l’activitat cultural en general i, per acabar, vol marcar l’inici de la temporada artística a la ciutat.

L’edició d’enguany arrencarà amb el pregó a càrrec de la historiadora de l'art Glòria Bosch, programat pel divendres 4 de setembre a les 19 h. Com a acte simbòlic, aquest divendres, 17 d’abril, es farà públic el text del pregó 2019, que va fer el poeta Vicenç Altaió. El text es difondrà en versió digital a través dels diferents canals del Centre, a l’espera de poder-ne fer l’edició impresa.

A més, el Bòlit, Centre d'Art Contemporani ha prorrogat, fins a finals d’agost, les dues exposicions en curs, tant “El món serà Tlön” com el projecte artístic i educatiu “Taller d’anatomia. La mà que pensa”. Les mostres no només es podran visitar presencialment sinó que també es podran veure de manera virtual. Gràcies a la col·laboració dels artistes i comissaris implicats, les exposicions comptaran amb visites comentades en línia perquè el públic gaudeixi de l’experiència expositiva més enllà de la contemplació de les obres.

Seguint en l’àmbit digital, el Bòlit ha obert diverses línies de treball per seguir donant suport al teixit creatiu del territori i per continuar apropant l’art a la ciutadania. En aquest sentit, s’ha activat l’Oficina de suport, que permet resoldre consultes pràctiques de la comunitat creativa, com ara dubtes sobre facturació i drets de la propietat intel·lectual, o peticions d’orientació a l’hora de demanar ajuts, entre d’altres.

També s’estan reorientant algunes publicacions impreses cap a un format més interactiu; s’han reformulat activitats presencials perquè es puguin seguir per Internet, o s’ha engegat una iniciativa perquè diversos artistes, comissaris i agents culturals gravin petites càpsules de vídeo on facin una reflexió sobre com els està afectant la situació actual a l’hora de desenvolupar de la seva feina. Tots aquests professionals duen a terme algun projecte dins la programació del Bòlit i rebran una remuneració econòmica per aquests continguts.

Podeu consultar informació sobre les propostes al web el Bòlit, Centre d'Art Contemporani.

Finalment, cal esmentar que des que va començar l’emergència sanitària, diverses organitzacions han col·laborat amb l’Ajuntament de Girona mitjançant la donació de recursos materials o econòmics. En aquest sentit, l’Obra Social de “La Caixa” (Caixabank) ha fet un donatiu de 20.000 euros al consistori per destinar-los a ajudes socials, concretament per habilitar el Pavelló Municipal de Palau II i per preparar cistelles d’aliments. En el cas de les cistelles, també hi ha col·laborat el Grup Bon Preu, que ofereix a l’Ajuntament de Girona un preu més econòmic pels productes que es compren amb un objectiu social. Per la seva banda, el Club Escola Bàsquet Girona ha fet una donació de 6.000 euros al consistori; Trail Running Girona ha donat material essencial de seguretat i, l'empresa de calçat Toni Pons, sabates per a les persones sense sostre. La companyia Nexe Impressions també ha fet un donatiu econòmic.

A més, els ciutadans i altres organitzacions han col·laborat amb el consistori durant aquest període. Múltiples hotels i particulars han fet entrega de roba de llit i mantes que permetran fer canvis d’aquest material més d’un cop per setmana; l’empresa Coca-Cola porta setmanalment palets de begudes que els han quedat en estoc; el Banc dels Aliments entrega productes alimentaris per esmorzars i berenars, i  la Creu Roja serveix aquests esmorzars amb personal voluntari i aprovisiona cafè.

Per acabar, cal esmentar totes aquelles empreses proveïdores que han subministrat a l’Ajuntament el material indispensable per als Serveis Socials malgrat la situació adversa actual i que han preparat les comandes amb rapidesa i posant-hi sempre la part més humana. És el cas de les organitzacions Infantils Moher i Bugaderia del Gironès, que s’afegeixen a altres empreses amb qui el consistori ja col·labora habitualment, com Industrias Lindamer, Grup EULEN, Prosegur o Bo i Sa.

En matèria de seguretat, la Policia Municipal de Girona va denunciar ahir 83 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.