Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (17.25 h)

L’Ajuntament de Girona crea un ajut econòmic d’urgència per a famílies sense ingressos; aprova una declaració institucional sobre el coronavirus en el primer Ple telemàtic de la ciutat, i el Festivalot i el Ludivers s’aplacen als mesos de setembre i octubre, respectivament.

L’Ajuntament de Girona ha creat un ajut d’urgència per a les famílies que hagin vist agreujada la seva situació econòmica arran de l’episodi del COVID-19, amb l’objectiu de dotar-les de recursos immediats per afrontar les seves necessitats bàsiques d’alimentació. Es tracta d’una mesura que es destinarà a persones que no formen part dels circuits habituals dels serveis socials i que, per la situació provocada pel coronavirus, s’han quedat sense cap ingrés econòmic. 

D’aquesta manera, el consistori vol adaptar-se a les noves circumstàncies sorgides les darreres setmanes, i garantir recursos immediats per a aquests casos extrems mentre s’està a l’espera d’activar els mecanismes habituals de suport. Per això, de moment l’assistència es donarà a través de diners en metàl·lic, si bé properament es farà amb targetes moneder. L’ajuda serà de 30 euros setmanals durant quatre setmanes, un termini que serà prorrogable si es considera necessari, i que es podrà ampliar també segons la tipologia familiar. 

Pel que fa a les necessitats alimentàries de col·lectius vulnerables, des de l’Ajuntament es mantindrà obert el Centre de Distribució d’Aliments, situat a Can Gibert del Pla, com a punt d’entrega de cistelles de menjar per abastir els barris de Can Gibert, Santa Eugènia i Sant Narcís. A més, s’obrirà un espai de repartiment de cistelles dos dies a la setmana al Sector Est, per a les persones usuàries d’aquests barris de Girona. A la resta de la ciutat, el repartiment es farà a domicili. D’altra banda, el consistori manté la beca menjador a les 90 famílies que ja rebien l’import íntegre d’aquesta ajuda a través de l’Ajuntament de Girona. El govern gironí ha decidit mantenir la beca ja que els Serveis Socials la consideren necessària, tot i no entrar dins els paràmetres de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta tarda, el Ple de l’Ajuntament de Girona s’ha celebrat per primera vegada de manera exclusivament telemàtica, gràcies a les noves tecnologies i degut a les restriccions arran del COVID-19. Tots els representants municipals han pogut debatre i votar els diferents punts de l’ordre del dia sense inconvenients. En l’inici del Ple, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha llegit una declaració institucional, signada per tots els grups polítics presents al Ple, on s’ha agraït la tasca de tots els col·lectius que continuen actius malgrat el confinament, i també la responsabilitat de la ciutadania en el seu compliment. En aquest text, tots els grups municipals es comprometen a afrontar els reptes sorgits arran d’aquest episodi “de la forma més determinada i conjunta i amb totes les eines i recursos de què disposa l’Ajuntament de Girona”.

En el vessant lúdic i cultural, avui s’ha anunciat que dos festivals familiars previstos per aquesta primavera s’ajornaran fins a finals d’estiu o principis de tardor. Un d’ells és el Festivalot, el festival de música en família de Girona, que s’havia de celebrar els dies 6 i 7 de juny però que, davant la situació actual, els promotors han decidit posposar pel 19 i 20 de setembre amb l'objectiu de guanyar garanties en la seguretat de les famílies. Properament, l’organització comunicarà els grups confirmats per aquesta sisena edició. Durant el mateix cap de setmana de setembre, també se celebrarà el Festivalot Market, un espai comercial al Palau de Fires on hi haurà activitats i serveis adreçats a les famílies.

L’altre festival que s’ha ajornat pel COVID-19 és el Ludivers, el festival del joc i de les cultures de la imaginació. La sisena edició de l’esdeveniment, previst del 28 al 31 de maig, finalment tindrà lloc entre l’1 i el 4 d’octubre del 2020. Aquest festival, que des de l’any passat se celebra als jardins de la Devesa, té com a objectiu potenciar la cultura al voltant del joc i les joguines.

Finalment, i en matèria de seguretat, entre Policia Municipal de Girona i Mossos d’Esquadra el passat cap de setmana es van denunciar 99 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya. 

Declaració Institucional de l’Ajuntament de Girona arran de la crisi del COVID-19
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.