Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.30 h)

Demà es tancarà l’estació d’autobusos subterrània del parc Central i dilluns es farà el primer Ple municipal telemàtic de la història de l’Ajuntament de Girona. La pàgina web municipal del coronavirus supera les 40.000 visites.

A partir de demà, l’estació d’autobusos subterrània del parc Central quedarà tancada, segons la decisió que ha pres la Generalitat de Catalunya tenint en compte la disminució dels serveis i usuaris pel confinament i la reducció de l’activitat, i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona. De manera provisional, els serveis de bus interurbans faran la parada al giratori de la plaça de Joan Brossa, a l’exterior de l’estació d’autobusos i de la d’accés als trens d’alta velocitat de Renfe, on hi ha també una parada de taxis. Aquest espai es preveu suficient atès que, amb la reducció de serveis, no coincidiran més de sis autobusos en un mateix moment, i que durant bona part del dia la simultaneïtat serà molt menor.

D’altra banda, dilluns se celebrarà el primer Ple municipal des que van començar les instruccions de confinament i es farà per via telemàtica, aprofitant les noves tecnologies. La declaració d’estat d’alarma justifica la força major que obliga fer aquest ple telemàticament, una possibilitat que, d’altra banda, contempla també el Reglament Orgànic Municipal. A través de les xarxes socials i del web municipal s’informarà properament de com poder-lo seguir en directe.

Pel que fa a la pàgina www.girona.cat/coronavirus, on el consistori està recollint tota la informació, novetats i consells per a la ciutadania relacionats amb el COVID-19, aquesta està resultant ser una eina especialment seguida i valorada per la seva actualització constant. 

Des que es va posar en marxa el 16 de març, el web ha acumulat 21.171 entrades i 40.400 visites a les pàgines. Les més freqüentades són la pàgina de notícies, el llistat de preguntes freqüents i respostes pràctiques sobre les activitats permeses durant l’episodi de crisi sanitària, i els mapes on es poden localitzar tots els serveis i establiments que es mantenen oberts a la ciutat, amb horaris i informació d’interès. 

L’espai també recull recomanacions per a la ciutadania, un enllaç directe a l’aplicació Stop COVID-19 creada pel Departament de Salut, informació sobre com fer voluntariat a la ciutat, o quines mesures de suport a empreses i a persones treballadores autònomes hi ha previstes.

A més, l’Ajuntament de Girona ha fet públic aquesta tarda un vídeo on s’hi recullen imatges de serveis bàsics que segueixen en funcionament aquests dies, persones treballant, carrers buits o veïns i veïnes aplaudint. A través d’aquest petit vídeo es vol fer un homenatge de tota la ciutat a tothom qui està compliment amb les instruccions de confinament, i també als qui continuen treballant en els serveis essencials i en els serveis sanitaris. 

Finalment, i en matèria de seguretat, entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra ahir es van denunciar 51 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.