Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.30 h)

L’alcaldessa de Girona fa una crida a la població per mantenir el confinament, i l’Ajuntament organitza una central de compres per proveir-se de material per a la seguretat del personal municipal

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, fa avui una crida a la població per mantenir el confinament, més de dues setmanes després de les primeres mesures preventives, que aconsellaven la reclusió domiciliària com a mètode més eficient per frenar l’expansió del COVID-19. L’alcaldessa vol recordar als veïns i veïnes que encara s’està en estat d’alerta, i que és important mantenir les accions preventives precisament per capgirar la tendència en l’evolució dels contagis: “No abaixem la guàrdia, sortim el mínim necessari, i no donem per fet que això ja està, perquè encara queda camí per fer”, ha reclamat l’alcaldessa en un vídeo distribuït a través de les seves xarxes socials.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona ha organitzat des de l’inici de l’episodi una central de compres per adquirir els equipaments bàsics de seguretat per als treballadors i treballadores municipals que fan tasques al carrer o en contacte amb gent. Aquesta central està formada per un equip que treballa de manera transversal amb les diverses àrees del consistori, i recopila les diferents demandes de material com d’hidrogel, mascaretes, bates o ulleres. A partir dels encàrrecs rebuts, la central de compres rastreja el mercat per aconseguir abastament, ja que aquestes necessitats no s’han cobert a través de les Administracions superiors. Un cop s’aconsegueix el material, es reparteix entre les àrees que l’han demanat.

L’objectiu de l’Ajuntament de Girona és proveir directament el personal de tot l’equip necessari per desenvolupar la seva feina amb el mínim risc possible, tenint en compte la complexitat d’aquest mercat. Fins ara, per exemple, s’han aconseguit més de 650 litres d’hidrogel, més de 600 granotes de categoria III o 18.500 guants de nitril, complint la majoria dels objectius demandats, excepte ulleres i mascaretes. Respecte l’aprovisionament de mascaretes, ja fa dies que l’Ajuntament treballa en dues línies: la d’importació directa, amb la realització d’una comanda especial, i la de confecció, que es porta a terme a través de grups de persones cosidores.

En aquest darrer cas, el consistori ha adquirit el material i, amb la col·laboració de l’escola Qstura, s’ha creat un grup de 18 cosidores que ha elaborat 4.000 mascaretes, pendents ara d’homologació. També s’està pendent de l’arribada d’un conjunt de mascaretes fetes per un altre grup de cosidores, en aquest cas ja homologades, i la compra a un proveïdor local.

A més, des de l’Ajuntament es col·labora en l’elaboració de material per al personal sanitari a través de grups autoorganitzats que es dediquen, per exemple, a fabricar productes a través d’impressores 3D. En aquest sentit, des del consistori s’ha comprat material que es facilitarà a aquests col·lectius per a l’elaboració d’ulleres.

Finalment, i conjuntament amb l’organització de l’esdeveniment, s’ha decidit ajornar l’edició d’enguany de la Sea Otter Europe, que s’havia de celebrar entre el 29 i el 31 de maig, i que finalment es farà del 25 al 27 de setembre.

Pel que fa a la dada de sancions a la ciutat per no complir les instruccions de confinament, en el dia d’ahir se’n van fer 101. Quant a l’ús del Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre, ara mateix hi ha registrades 72 persones usuàries.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.