Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les Biblioteques de Girona continuen actives en la distància i de forma virtual

Mentre dura el confinament pel COVID-19, les biblioteques municipals mantenen l’activitat i han començat a oferir activitats i propostes en línia, a banda dels serveis virtuals de préstec 

Les Biblioteques de Girona continuen actives en la distància i de forma virtual durant el confinament arran de l’estat d’alarma decretat pel COVID-19. L’equip de persones que gestiona aquests equipaments municipals segueix treballant per poder oferir un servei públic al llarg d’aquest període i, en aquest sentit, les biblioteques de la ciutat han començat a oferir activitats i propostes en línia, a banda dels serveis virtuals de préstec.

Pel que fa a les activitats de promoció lectora que es programen periòdicament, com l’hora de conte per als infants i les seves famílies o els clubs de lectura per als adults, s’ha procurat mantenir una oferta adaptada a les noves circumstàncies. Així, cada dilluns, es penjarà un vídeo gravat expressament pels contistes habituals amb noves històries a la llista de reproducció de Biblioteques de Girona del canal de Youtube Girona Cultura TV. Aquesta setmana, la nova programació en línia va començar ahir amb el conte ”Cocoriquec!”, a càrrec de la Meritxell Yanes.  

En la mateixa línia, les iniciatives “Un conte al cabàs” i “La capsa de les paraules”, que fins ara es feien a la biblioteca Antònia Adroher els dimarts i els dijous, se seguiran fent virtualment al mateix canal de Youtube. Petits contes, dites, endevinalles i embarbussaments explicats pel personal de les seccions infantils i familiars de les biblioteques, serviran per passar una bona estona. 

D’altra banda, alguns clubs de lectura s’han animat a continuar les sessions en la distància, en streaming, com ara el d’adults de la biblioteca Antònia Adroher, dinamitzat per Guillem Terribas, i el de teatre, guiat per Jordi Garcia. Mitjançant la plataforma de videoconferència Jitsi Meet, d’accés obert i disponible tant per ordinador com per mòbil, totes les persones participants dels clubs es trobaran per compartir la seva experiència lectora en la data convinguda i d’una forma senzilla i àgil. Les dates, horaris i llibres que es comentaran es poden consultar a l’agenda web de Girona Cultura.

Així mateix, dins del canal de Youtube Girona Cultura TV, les Biblioteques han obert una llista de reproducció nova amb el nom de Recomanacions des del confinament, on diverses persones recomanaran llibres que els ciutadans i ciutadanes poden tenir a l’abast o poden trobar en aplicacions de préstec de documents com ara el servei eBiblio Catalunya. Aquestes recomanacions s’aniran difonent des de les xarxes socials de Biblioteques de Girona.

L’eBiblio és el servei de préstec de llibres electrònics de què disposa el Servei de Biblioteques i que compta amb més de 100.000 documents entre llibres, audiollibres, música, pel·lícules, documentals o enciclopèdies, entre d’altres materials. S’hi accedeix amb el carnet de les biblioteques públiques catalanes i mitjançant ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Caldrà disposar de l’app gratuïta eBiblio, del programa Adobe Digital Editions, o d’un lector de llibres electrònics compatible amb Adobe DRM, en funció del dispositiu utilitzat. 

Per últim, cal recordar que no es pot fer préstec físic de documents mentre duri el confinament pel COVID-19 i que tampoc s'han de retornar a la bústia, per evitar qualsevol risc. Els terminis de préstec s'han allargat automàticament fins a nou avís.

Totes les novetats en els serveis que ofereixin les Biblioteques de Girona per fer arribar la cultura a casa es difondran a través del web municipal i de les xarxes socials, i els recursos audiovisuals del canal de Youtube es podran visualitzar en qualsevol moment mentre duri el confinament. 

Biblioteques de Girona
eBiblio Catalunya
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.