Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Ajuntament de Girona, commemoren el Dia Internacional de les Dones

En l'acte també s'ha volgut fer un agraïment a les dones dels cossos que treballen en situacions d'emergència

Imatge de les representats dels cossos d'emergències i de les institucions organitzadores

L'Auditori Josep Irla s'ha omplert aquest migdia per acollir l’acte institucional que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona, han celebrat conjuntament per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Enguany les tres institucions han volgut anar més enllà i a banda de reivindicar els valors del 8 de març, han volgut  fer un reconeixement públic a les dones que treballen o col·laboren amb els diferents cossos d’emergències de comarques gironines, tant per l’excel·lent feina que fan en el dia a dia per garantir la seguretat ciutadana i gestionar les emergències, com per la seva actuació en casos excepcionals com el recent temporal Glòria.

En el seu parlament la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, ha destacat les desigualtats de gènere existents en l’entorn laboral i la necessitat de denunciar la injustícia i reivindicar la igualtat. “És imprescindible reconèixer les trajectòries i l’expertesa de moltes dones en els seus àmbits professionals, atès que continuen absents de tots els relats. Que les dones no hi siguin, és un acte intencionat de discriminació i de manca de reconeixement envers les trajectòries professionals i acadèmiques de les dones. Que avui fem un reconeixement i agraïment a les dones dels cossos que treballen en situacions d’emergència és  un acte de justícia, un acte absolutament necessari i imprescindible.”.

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha dedicat unes paraules especials a dos col·lectius de dones de l’ens supramunicipal que també "fan una feina esplèndida en aquest àmbit". Per una banda, ha destacat “la important tasca que realitzen les nou psicòlogues del Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut” i, per l’altra, ha agraït "la feina que fan a les professionals del Servei de la Xarxa Viària Local". Maria puig, a més, ha recordat que “encara queden moltes actituds per canviar i molta feina per fer abans no s’aconsegueixi la plena igualtat” i ha remarcat el paper que hi tenen les institucions “i les persones amb responsabilitats públiques”.

Finalment l’alcaldessa de Girona ha remarcat “Dies com el d’avui ens donen l’oportunitat de reflexionar i reivindicar els drets de les dones en totes les esferes de la vida pública i privada. El canvi és desesperadament lent per a la majoria de dones i nenes del món. I darrerament, a més, amb el despropòsit que estem assistint a un avenç de l’extrema dreta que intenta que perdem els drets que tant ens ha costat aconseguir”.

El delegat del Govern a Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina i la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig; han estat les autoritats encarregades de lliurar els obsequis a les representants d’Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal, Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d’Esquadra, Policies Locals, Protecció Civil i Sistema d’Emergències Mèdiques. La bombera voluntària del Parc d’Arbúcies, Aline Eick da Cruz, ha agraït en nom de totes, el reconeixement.

Tot seguit la directora del SEM a Girona, la Dra. Anna Fontquerni, ha pronunciat la conferència La dona en el món de les emergències, on ha parlat de la seva experiència en els serveis d’urgències i emergències i ha explicat la seva visió sobre el paper de la dona vinculada a aquesta professió.

Finalment l’acte ha acabat amb la lectura de la declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, 8 de març de 2020.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.