Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona estudia ubicar un nou punt de desencotxament per als busos turístics a Pedret

La mesura, que busca diversificar l’arribada de turistes a la ciutat, està pendent de l’acord definitiu amb els veïns del barri

L’Ajuntament de Girona estudia l’opció d’ubicar un nou punt de desencotxament per als autocars discrecionals turístics al barri de Pedret amb l’objectiu de diversificar l’arribada de turistes a la ciutat i de dinamitzar zones comercials fora del Barri Vell. A més, aquesta decisió respondria al compromís que el govern municipal té amb l’Associació de Guies de Girona i amb els representants dels busos turístics que vénen a la ciutat de tenir un segon baixador a prop del centre.

L’espai previst per desencotxar estaria situat al carrer de Palafrugell i compta amb el vist-i-plau dels veïns i veïnes de Pedret assolit en una reunió prèvia, però la mesura no tirarà endavant fins que s’arribi a un acord definitiu amb la ciutadania. De totes maneres, la voluntat del consistori és que el nou baixador estigui operatiu abans de la Setmana Santa.

“Des que es va plantejar un nou baixador vam tenir clar que s’hauria de consensuar amb els veïns i veïnes del barri i que havia de ser un punt que complís amb els objectius de potenciar un turisme de qualitat i de dinamitzar l’entrada dels turistes a la ciutat”, ha destacat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes. 

En aquest sentit, podran desencotxar a Pedret aquells autobusos que s’estiguin més de tres hores a la ciutat, per tal de fomentar un turisme responsable que gaudeixi del patrimoni comercial i històric de Girona. 

Des de l’1 de març del 2019 els autocars discrecionals turístics ja no poden aparcar a la zona del passeig de Canalejas ni al carrer de Berenguer i Carnicer, sinó que ho han de fer a l’aparcament del Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Tot i així, els busos tenen l’opció de desencotxar a l’estació d’autobusos, i ara podrien fer-ho també a Pedret, abans de deixar el vehicle a Fontajau.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.