Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Agents de proximitat de la Policia Municipal de Girona es formen en mediació de conflictes

L’objectiu és que es dotin d’eines i recursos per aplicar en el dia a dia dels barris de la ciutat

Una seixantena d’agents de proximitat de la Policia Municipal de Girona es formaran en mediació de conflictes en els propers dies. Concretament, avui s’ha fet la primera sessió al Centre Cultural La Mercè amb la meitat dels agents i està previst que dilluns de la setmana que ve, dia 2 de març, es porti a terme la segona jornada.
 
L’objectiu d’aquestes sessions, impartides per comandaments de la Policia Municipal de Vila-real, és que els agents coneguin les eines i els recursos en matèria de mediació per a la resolució de conflictes en els municipis mitjans –principalment sobre aspectes de convivència ciutadana- i ho puguin aplicar en el dia a dia als barris un cop es faci el desplegament complet de la policia de proximitat de Girona en els propers mesos.
 
De fet, aquest model de proximitat s’ha començat a implementar ja als barris de Sant Narcís i de Santa Eugènia i, progressivament, arribarà a tots els sectors de la ciutat. La incorporació de setze nous agents el proper mes de juny possibilitarà que de les 148 persones de la plantilla policial se’n destinin 77 a la policia de proximitat i, per tant, es pugui desplegar més àmpliament el sistema d’agents de proximitat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat aquesta formació en mediació com a exemple del nou model de policia de proximitat de la ciutat. “Estem treballant per ser cada vegada més una policia que resolgui els problemes dels veïns i veïnes, en què cada agent estigui capacitat per donar resposta als diversos conflictes. A la Policia Municipal hi ha serveis molt ben valorats, com aquest de la mediació, i el que volem és que guanyin força amb un coneixement transversal a tot el cos”, ha assenyalat.
 
La Policia Municipal de Vila-real és puntera i un referent europeu i internacional en resolució de conflictes a través de la mediació. Entre altres iniciatives, el municipi lidera la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, i va ser reconeguda com a capital mundial de la mediació policial en el Fòrum Mundial de Mediació que es va celebrar el 2017 a Canadà.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.