Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona FM participa en el teixit cultural de la ciutat amb diversos programes que s’articulen sota la denominació de “Més Cultura”

El sector musical, les arts escèniques, les arts visuals, la literatura i les diferents expressions de la cultura popular són els eixos vertebradors de la proposta

Aquest inici d’any, l’emissora de ràdio municipal Girona FM (92.7 MHz) ha optat per reforçar la franja de programes culturals per tal de donar veu a les diverses disciplines culturals, musicals i artístiques de la ciutat. Sota la denominació de “Més Cultura”, l'emissora ha agrupat diferents formats amb l'objectiu d'esdevenir un contenidor cultural multiplataforma i participatiu, més enllà de la ràdio convencional. La franja compta amb una emissió concreta de dimarts a dijous, de 15 a 16 h, però la presència dels espais culturals ja és diària i de forma transversal des del passat novembre a tota la programació de la ràdio.

Els temes d’arts visuals i plàstiques ocupen la sobretaula dels dimarts, amb l'espai “Blanc sobre blanc”. El programa, sota la coproducció de la revista Bonart i dirigit per la periodista i crítica d'art Rosa Gil i l’artista Manel Bayo, dóna veu als sectors contemporanis i patrimonials de Girona, tot i que també connecta amb propostes d’interès d'altres indrets. “Blanc sobre blanc” –que ha tret el seu nom d’una obra emblemàtica de l’artista d’avantguarda Kazimir Malèvitx- tindrà una secció d’entrevista que també es convertirà en tertúlia, càpsules sobre cinema, pintura, escultura, arquitectura, fotografia o vídeo i tancarà amb una agenda amb recomanacions. Fins ara ja hi ha passat l’artista Cabosanroque o el fundador de la Fura del Baus Marcel·lí Antúnez i s’hi ha portat a terme una taula sobre galerisme a Girona.

El món musical també consolida el seu espai a Girona FM a través del programa “Club Enderrock”, presentat i dirigit per Jordi Novell. El format parla de l’actualitat musical de Girona i d’arreu dels Països Catalans i, igual que la revista del mateix nom, en destacarà la producció en llengua catalana. Dins els continguts del programa, destaca el “Disc de la setmana”, en què es parla de les novetats discogràfiques, dels principals concerts de la setmana a Girona i rodalia, i també es repesca un disc o un enregistrament clàssic.

La literatura i les arts escèniques seran les protagonistes dels dijous amb “Lletres a escena”, un format dirigit per l'artista interdisciplinari Jordi Gispert i l’especialista en teatre i bibliotecari Jordi Garcia, amb el qual aconsegueixen hibridar el món literari i l’escènic. El programa compta amb una secció d'entrevistes a un literat o literata, píndoles de la mateixa temàtica en clau local i diàlegs entre el teatre i la literatura acompanyats de recomanacions teatrals a la ciutat de Girona. Tot plegat, gràcies a la participació de diferents personalitats del sector gironí.

Paral·lelament, Girona FM emet també durant tot el dia les capsules d'informació municipal i cultural “Girona Activa”. Cada dues hores es repassen les principals activitats culturals i artístiques de la ciutat. Pel que fa als matins, el magazine matinal “Els 4 Rius” dedica una secció diària a les entitats culturals dels diferents barris de la ciutat, mitjançant entrevistes i reportatges.

La programació “Més Cultura” també s'emet durant el cap de setmana i a través del nou apartat cultural de la web de Girona FM (continguts a la carta). Amb aquesta aposta, l’emissora pretén que els oients estiguin al dia de les principals prescripcions culturals de la ciutat i, al mateix temps, fer participar i integrar la ràdio al teixit cultural de Girona.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.