Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Tret de sortida al projecte Clúster Edificat, que preveu destinar 865.000 euros a iniciatives per fomentar l’eficiència energètica en el sector de la construcció

El consistori forma part d’aquest programa juntament amb la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, la regió Occitaine-Pyrénées Méditerranée, i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el representant de la Perpignan Méditerranée Métropole, François Calvet; el president del Pôle de Compétitivité DERBI, André Joffre, i la representant del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Carla Rebés, han presentat aquest matí les línies de treball principals del projecte transfronterer d’eficiència energètica en l’edificació Clúster Edificat, que s’emmarca en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i que està cofinançat amb el Fons FEDER de la Unió Europea.

Dins dels objectius del projecte, que té una durada prevista de tres anys, cal destacar la creació d’un servei públic d’assessorament energètic en matèria d’edificació, que s’adreçarà tant a professionals com a particulars. L’Ajuntament de Girona té previst incorporar aquest servei dins de l’Oficina Verda que es posarà en marxa en els propers mesos i, a més, dins de la plataforma web que sorgirà del projecte. Allà es donarà informació  i es divulgaran eines existents per fomentar l’eficiència energètica dels edificis i, de cara a la ciutadania, hi haurà també una relació d’empreses dedicades a aquest àmbit.

A banda d’aquesta finalitat, el Clúster Edificat vol crear també un espai de discussió transfronterer entre administracions locals, actors econòmics i entitats; desenvolupar eines de col·laboració respecte la formació del sector per respondre les demandes de les empreses i integrar i formar nous perfils professionals per a la innovació i l’eficiència energètica; impulsar una plataforma digital amb informació i bones pràctiques que puguin guiar les empreses per integrar criteris d’eficiència energètica i per posar en contacte particulars i empreses, i fomentar projectes innovadors de recerca i empresarials ja existents alhora que promoure un context de col·laboració per a projectes emergents en el sector de la innovació energètica i les tecnologies digitals i la connectivitat en els edificis. 

“El projecte que presentem avui és una treball directe de construcció de benestar cap a la ciutadania. Per un costat, pretenem reorientar el sector de la construcció amb més qualitat, valor afegit, millora de la qualificació del personal i compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Per altre costat, volem ajudar la ciutadania a reduir el malbaratament energètic i ajudar les persones que tenen dificultats econòmiques en aquest àmbit”, ha ressaltat l’alcaldessa, que ha afegit que el Clúster Edificat “és una iniciativa que va totalment lligada a la voluntat de Girona d’entrar en la dinàmic de ser una ciutat tecnològica”.

L’Ajuntament de Girona és el líder d’aquest projecte transfronterer, que té com a objectiu el foment de l’eficiència energètica en la construcció. Els socis del consistori en aquesta iniciativa són la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, que agrupa 36 municipis al voltant de Perpinyà; el pol de competitivitat Derbi, que opera a la regió Occitaine-Pyrénées Méditerranée i agrupa empreses, laboratoris, universitats, autoritats locals i altres entitats que participen en el desenvolupament del sector de les energies renovables, i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, un ens que a través de la col·laboració entre empreses i entitats té com a objectiu impulsar l’àmbit de l’energia eficient.

El projecte Clúster Edificat (nom compost per les paraules edificació, eficiència i Catalunya) vol crear un espai d’agrupació informal d’actors en l’àmbit transfronterer i en el sector de l’eficiència energètica de l’edificació cap a la transició energètica, a fi de constituir un sistema referent mediterrani català. Amb aquesta iniciativa es proposa reactivar i ampliar el projecte Construcció Connectada, dut a terme en 2017, compartint experiències i pràctiques amb altres territoris. D’aquesta manera, es podrà fer un acompanyament a les empreses locals del sector de la construcció cap a un creixement de les seves activitats amb l’ajuda de la promoció, la formació i la innovació en l’àmbit de l’eficiència energètica.

La valoració global del projecte és d’uns 865.000 euros. El pressupost previst per part de l’Ajuntament de Girona és de 322.889,84 euros, dels quals 113.011,44 euros els aportarà l’Ajuntament en un període de 3 anys, i la resta, un total de 209.878,40 euros, estaran subvencionats pels fons FEDER.

Clúster EDIFICAT per al foment de la rehabilitació energètica
Programa Interreg POCTEFA
L’Ajuntament de Girona, soci d’un projecte transfronterer que impulsa la construcció sostenible i l’eficiència energètica
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.