Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Nova actualització de la fase d'emergència del Pla de protecció civil municipal (15.30 h)

L'Ajuntament de Girona suspendrà les activitats municipals a partir de les 17 h i recomana a la població minimitzar els desplaçaments. Arran del desembassament del pantà de Susqueda, augmenta el possible risc d'inundació per desbordament a les zones properes al riu Ter i als barris de Pedret, Sant Ponç i Pont Major. La C-255 segueix tallada al km.0,800, a l'alçada del pont de l'Aigua, a causa del sobreeiximent del riu Ter.

Aquest migdia s’ha fet una nova reunió del Comitè d’Emergències municipal en la qual s’ha acordat mantenir la fase d’emergència del Pla de protecció civil de Girona. Arran del desembassament del pantà de Susqueda, augmenta el possible risc d’inundació per desbordament a les zones properes al riu Ter i als barris de Pedret, Sant Ponç i Pont Major i es manté el possible risc per desbordament del riu Onyar als barris de Carme-Vista Alegre, Barri Vell i Mercadal.

A causa d’aquesta nova situació, des de l’Ajuntament de Girona s’ha decidit tancar tots els equipaments municipals aquesta tarda a partir de les 17 h, anul·lant totes les activitats que hi havia previstes. De la mateixa manera, es recomana a la ciutadania gironina que eviti desplaçaments innecessaris en les properes hores davant de la possibilitat dels desbordaments dels rius.

Mentrestant, des de l’Ajuntament de Girona se segueix amatent a la situació meteorològica prevista per a les properes hores. La previsió és que aquesta situació s’allargui com a molt 24 hores i que demà al migdia es pugui tornar a la normalitat.

Davant de la possibilitat de noves precipitacions, que s’afegissin al desembassament de Susqueda, hi haurà una nova reunió de Comitè d’Emergències per reavaluar la situació amb les últimes dades disponibles. Allà es decidirà si demà es mantindran tots els centres escolars de la ciutat tancats.

Paral·lelament, aquest matí ja s’ha efectuat el dispositiu policial i de Protecció Civil per avisar els veïns i veïnes que tenen habitatges en els baixos dels barris de Pedret, Sant Ponç i Pont Major de la situació de risc pel desbordament del riu Ter. També s’està en contacte amb els centres assistencials propers a la llera del Ter per informar-los de l’evolució de la situació i perquè puguin prendre les decisions i prevencions necessàries.

A hores d’ara es manté el tall de circulació en els dos sentits de la marxa a la C-255 (km.0,800) al barri del Pont Major, passat el pont de l’Aigua, per un sobreeiximent el riu Ter en aquest punt. Al llarg del matí també hi ha hagut altres incidències menors –com petites esllavissades o caigudes de pedres i arbres- sense danys personals ni afectacions a la circulació ni desperfectes a la via pública o en habitatges i establiments comercials, que ja s’estan arreglant.

Us recordem que totes les informacions i actualitzacions oficials es donaran a conèixer a través dels canals oficials de l’Ajuntament a les xarxes socials i al web municipal. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.