Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’activa la fase d’emergència pel risc de desbordament del riu Onyar a la ciutat de Girona

Es posa en marxa un dispositiu policial per informar de la situació als locals i habitatges ubicats en plantes baixes de la zona de Vista Alegre, Carme i el Barri Vell

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha activat aquest matí la fase d’emergència del Pla de protecció civil municipal pel risc de desbordament del riu Onyar. Les pluges de les últimes hores i la previsió del manteniment dels aiguats al llarg del dia d’avui han motivat l’activació de la fase d’emergència.

Arran d’aquesta situació, i de forma preventiva, s’ha posat en marxa un dispositiu policial, reforçat amb voluntariat de Protecció Civil, per informar del risc a la població que podria resultar més afectada. Es tracta dels establiments comercials i dels 154 habitatges en planta baixa que estan ubicats a la zona de Vista Alegre, del carrer del Carme i del Barri Vell-Mercadal.

En cas que es detectessin persones en situació de vulnerabilitat en algun d’aquests habitatges, es derivaria el cas als equips tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament per tal que es poguessin assistir aquestes persones en cas de necessitat. 

“Malgrat la situació de risc per desbordament, volem fer una crida a la calma i simplement demanar a la població que estigui alerta als canals oficials davant de les novetats que vagin produint al llarg del dia d’avui. Les recomanacions són sobretot preventives a la zona de la llera del riu Onyar. Ara a les 13 h ens tornarem a reunir el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Girona per fer una nova valoració de la situació”, ha remarcat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Pel que fa als equipaments municipals, s’han suspès els serveis de menjador social a Santa Eugènia i al Mercadal perquè no hi ha subministrament elèctric. També s’ha suspès la Diada de la Policia Municipal prevista per avui. Els centres escolars de la ciutat han obert amb normalitat, amb excepció de l’escola bressol El Tren i l’institut Santiago Sobrequés, que han suspès les classes.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.