Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia el nombre de semàfors acústics per a persones amb discapacitat visual a la ciutat

En les últimes setmanes s’han instal·lat els aparells al pas de vianants de sota el viaducte del carrer de Santa Eugènia i a les cruïlles del carrer de Joan Maragall amb la ronda de Sant Antoni Maria Claret i del passeig d’Olot amb l’avinguda de Sant Narcís

En les últimes dues setmanes, l’Ajuntament de Girona ha ampliat el nombre de semàfors acústics per a persones amb discapacitat visual a la ciutat amb la instal·lació de nous aparells a tres cruïlles de la ciutat. Concretament, s’han col·locat els semàfors a quatre passos de vianants de la cruïlla del carrer de Joan Maragall amb la ronda de Sant Antoni Maria Claret, a quatre passos de vianants més a la cruïlla del passeig d’Olot amb l’avinguda de Sant Narcís i al pas de vianants de sota del viaducte del carrer de Santa Eugènia.

Està previst que en els propers dies s’efectuï també el muntatge de semàfors acústics en quatre passos de vianants senyalitzats de la cruïlla del carrer de Barcelona amb els carrers d’Emili Grahit i del passeig d’Olot. La inversió dels quatre punts on s’haurà actuat quan acabin aquestes últimes tasques serà de 10.097,20 euros (IVA inclòs).

La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha destacat que “aquest és un pas més en la política de millorar l’accessibilitat en diferents àmbits de la ciutat, un dels compromisos del pla de govern municipal” i ha subratllat que “seguirem treballant per ampliar la xarxa de semàfors acústics a la ciutat, ja que és una petició que ens han fet arribar les persones amb discapacitat visual del municipi”. 

Actualment Girona disposa de 256 mòduls acústics d’invidents corresponents a 128 passos de vianants de 45 cruïlles semafòriques de la ciutat. Aquests mòduls acústics només funcionen sota la demanada d’un comandament. Es col·loquen damunt dels indicadors visuals dels passos de vianants.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.