Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, “la Caixa” i Creu Roja organitzen la Setmana Sempre Acompanyats

Des d’avui i fins al dia 5 d’octubre, Girona acull activitats que volen implicar tota la ciutadania en donar una resposta a la situació de soledat que pateixen les persones grans.

Girona dóna avui el tret de sortida a la Setmana Sempre Acompanyats en el marc del projecte homònim que impulsen l’Ajuntament de Girona, “la Caixa” i la Creu Roja contra la soledat de la gent gran. Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre) s’han programat activitats d’oci i cultura amb l’objectiu d’implicar tota la ciutadania en l’impuls de respostes que pal·liïn la soledat de les persones grans.

L’acte inaugural tindrà lloc aquesta tarda a EspaiCaixa Girona amb una xerrada sobre envelliment saludable, a càrrec de l’experta en gerontologia Esther Celda, i una actuació d’Amics de les Havaneres. Demà al matí hi haurà, entre d’altres, la presentació a EspaiCaixa Girona d’un estudi sobre soledat i vivències multigeneracionals que ha realitzat l’Observatori de la Soledat de la Gent Gran i que anirà a càrrec d’Amics de la Gent Gran. 

Dimecres, dia 2 d’octubre, al matí s’ha organitzat al Centre Cívic Sant Narcís una activitat conjunta amb diferents grups de patchwork, on entregaran la seva creació a una persona gran que se senti sola i a la tarda, als jardins d’Ignasi Bosch i Reig, es jugarà al bèlit, una activitat intergeneracional oberta a tothom. 

El dijous 3 a la tarda l’Espai Cívic Mercadal acollirà les xerrades “Gaudeix del temps lliure” i “Seguretat en els viatges” i al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal es farà un taller de cuina saludable i de supervivència per a gent gran. Els últims actes es faran divendres a la tarda, amb el cinefòrum de la pel·lícula Gran Torino, i el dissabte a la tarda, amb un taller de tricotat a la rambla de la Llibertat.

El projecte Sempre Acompanyats, impulsat pel programa de Gent Gran de “la Caixa”, es desenvolupa actualment a Girona, Terrassa, Tortosa, Tàrrega, Santa Coloma de Gramenet, Jerez de la Frontera, Logronyo, Palma i, des d’aquest any, a Lleida. A tots els territoris, el projecte compta amb la col·laboració de més d’un centenar d’entitats i associacions que treballen amb el mateix objectiu: sensibilitzar el conjunt de la població sobre el fenomen de la soledat i construir una xarxa sòlida dins la comunitat per enfortir el suport social i acompanyar a les persones grans. 

Des de la seva posada en marxa el 2014, Sempre Acompanyats ha detectat més de 150 persones grans soles a Girona i 73 d’elles han participat en el projecte, que parteix de les seves necessitats i interessos, ajudant-les a establir noves relacions personals i nous vincles en el seu entorn més proper a través de la participació en les activitats del barri i amb l’objectiu de contribuir a millorar el seu benestar en el dia a dia. El programa compta ja amb 22 persones voluntàries.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.