Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més d’un centenar d’alumnes de 3r i 4t d’ESO de la ciutat participaran aquest curs en programes de diversificació curricular de secundària

L’Ajuntament de Girona col·labora amb la iniciativa “Projectes singulars” des del 2009-2010.

L’Ajuntament de Girona, a través dels serveis municipals d’Educació i d’Ocupació, col•labora un any més amb els programes de diversificació curricular a secundària del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Concretament, des del curs 2009-2010 el consistori participa en la iniciativa “Projectes singulars”.

Aquest curs 2019-2020 més d’un centenar d’alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres d’educació secundària de la ciutat formaran part de “Projectes singulars”, un suport addicional d’atenció educativa per als nois i noies del segon cicle d’ESO del qual disposen tots els centres educatius de secundària i que s’emmarca dins d’un sistema educatiu inclusiu.

Aquests programes es duen a terme mitjançant un conveni establert entre l’Ajuntament, el Departament d’Educació i els centres educatius de secundària. Els centres que hi participen tenen un projecte singular propi, d’adaptació curricular individualitzada, per tal que l’alumnat en edat d’escolaritat obligatòria de segon cicle d’ESO pugui compartir la seva escolaritat ordinària amb altres activitats fora del centre (fins al 40% de l’horari lectiu).

Aquesta experiència de coresponsabilitat educativa en l’àmbit de l’atenció a la diversitat i la inclusió, permet el treball en xarxa de diferents agents educatius, socials i econòmics de l’entorn del centre educatiu de secundària (administracions educatives, tutors/es, comissions d’atenció a la diversitat, alumnat, famílies, entitats públiques i empreses privades).

L’acció de l’Ajuntament se centra en coordinar l’activitat pràctica que realitza l’alumne/a en diferents entitats públiques i empreses privades col•laboradores al llarg de tot el curs escolar i que representa com a màxim el 40% de l’horari lectiu, així com també promoure accions de formació complementàries (xerrades i recursos d’orientació, dossier d’habilitats personals i socials, etc.) per tal de promoure la continuïtat de l’itinerari formatiu de l’alumnat.

El Servei Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Girona des de l’any 2009 coordina la gestió d’aquests projectes a la ciutat. “Amb la nostra implicació en aquests programes, volem contribuir a motivar l’aprenentatge i l’interès de l’alumnat per tal de prevenir tant l’absentisme escolar com el risc d’exclusió social”, ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau. “Alhora, volem fomentar l’adquisició d’habilitats personals, socials i laborals necessàries per a la vida adulta i professional per als nois i noies de la nostra de la ciutat”, ha afegit la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.

Aquest mes s’ha portat a terme un cicle de xerrades al Servei Municipal d’Ocupació sobre competències professionals transversals per tal d’acompanyar positivament aquest alumnat en la seva primera experiència en un entorn laboral, desenvolupant una activitat pràctica en diferents empreses de la ciutat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.