Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El FlamenGi arriba a la cinquena edició amb una programació que posa èmfasi en el poble gitano

Tindrà lloc del 10 al 26 de novembre, amb una quinzena d’actes relacionats amb el flamenc, repartides en sis ciutats gironines. El cartell engloba activitats com concerts, espectacles d'arts escèniques i dansa, conferències, exposicions, xerrades, dinars populars, tallers de formació i concerts educatius per a les escoles de primària.

La ciutat de Girona acull de nou el festival flamenc FlamenGi, que aquest any arriba a la seva cinquena edició i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona. Del 10 al 26 de novembre, s’han programat una quinzena d’espectacles i activitats, que enguany tenen com a fil conductor el concepte del mestissatge. El flamenc és un estil mestís, que neix de la fusió i de la barreja, i un dels pobles que més ha contribuït en el desenvolupament d’aquest art és el gitano, per això al FlamenGi 2023 hi tindrà un pes especial.

Enguany, el festival tindrà lloc principalment a la ciutat de Girona, que és on va néixer el festival ara fa cinc anys, però també s’estén a altres ciutats de la província, com  Figueres, Banyoles, Celrà, La Bisbal i Blanes, amb la intenció de fer arribar aquest art a tothom. Les entrades pels diferents espectacles ja estan disponibles al web del festival. 

L’esdeveniment portarà a terres gironines artistes de llarga trajectòria i de renom internacional, però sense deixar de banda el talent català i emergent. I com sempre, apostarà en el seu programa per una mirada feminista i amb perspectiva de gènere.

Alguns noms destacats de la programació del cinquè aniversari són la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, guanyadora del Premio Nacional de Danza 2010, que actuarà el dia 25 de novembre al Teatre Municipal El Jardí de Figueres; el guitarrista Josemi Carmona, que va formar part del grup de flamenc-fusió Ketama, i que es podrà gaudir en directe el 24 de novembre al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà, i la cantant Alba Molina, filla del llegendari duet flamenc Lole y Manuel, que actuarà l’11 de novembre al teatre de Blanes.

El talent català també serà present en el festival de forma destacada amb la ballarina Ana Morales, que l’any passat va guanyar el Premio Nacional de Danza i que es podrà veure en directe el dia 12 de novembre al Centre Cultural La Mercè.

Per altra banda, en l’edició d’enguany no hi faltaran les joves promeses del gènere, com el duet format pel cantaor Ismael de la Rosa i el guitarrista Yerai Cortés, i la cantaora Sandra Carrasco, que actuaran els dies 10 de novembre al Centre Cultural La Mercè i el 19 de novembre a l’auditori l’Ateneu de Banyoles, respectivament.

Com sempre, el FlamenGi també tindrà lloc als barris de Girona i donarà espai a artistes locals. Aquest any s’ha programat un concert gratuït a la plaça de l’Om a càrrec del grup de rumba gironí El Cigarrito de Después, que donarà pas al posterior dinar popular del festival.

Una altra de les dates destacades és el Dia de l’entrada del poble gitano a Catalunya, el 26 de novembre. Durant aquest dia s’han programat activitats a la ciutat de Girona, com una classe d'exhibició de diferents disciplines (guitarra i palmes, cant i tablao o dansa) i diverses actuacions musicals.

Més enllà dels concerts i espectacles de dansa, el flamenc també es pot trobar en altres formes artístiques. Un exemple és l’exposició del Museo Flamenco Pop  la qual fa un homenatge als artistes gitanos que han renovat el flamenc des dels anys 60 fins avui. El museu compta amb una col·lecció de més de 300 vinils i cassets d'aquests músics innovadors i al FlamenGi se’n podrà veure una selecció que posa el focus en les dones. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.