Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza les Jornades sobre Refugi i Acollida per visibilitzar les realitats de les persones refugiades

Es tracta d’un conjunt d’activitats que tindran lloc aquest mes de juny en diferents equipaments de la ciutat

L’Ajuntament de Girona organitza durant aquest mes de juny les Jornades sobre Refugi i Acollida 2023, un programa d’activitats per visibilitzar les realitats de les persones refugiades. El projecte, que compta amb la participació d’entitats referents en matèria d’acollida a la ciutat, reuneix activitats i accions de sensibilització encaminades a donar a conèixer els drets de les persones refugiades i la situació que pateixen arreu del món. Les activitats tindran lloc en diferents equipaments municipals de la ciutat.

L’esdeveniment compta amb un ventall de formats que van des de les píndoles audiovisuals i el cinema documental fins a les conferències i els debats per part de persones expertes. També s’ha programat un taller de pastisseria dut a terme per un refugiat sirià, una proposta musical ucraïnesa, una exposició sobre Palestina o un homenatge a les famílies acollidores i famílies acollides al barri de Sant Narcís. El programa pretén arribar a diferents públics i arrelar entre el veïnat una llavor de sensibilització sobre les causes diverses que empenyen les persones a fugir de casa seva, tot apel·lant a la justícia global i posant una mirada internacional a aquest fenomen.

A més, les Jornades pretenen visibilitzar l’aportació positiva que les persones refugiades realitzen a la ciutat de Girona amb la participació d’entitats i persones migrades i refugiades que són referents.

Aquestes Jornades, emmarcades al voltant del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora cada 20 de juny, prenen el relleu de la Setmana de les Persones Refugiades que es va dur a terme el 2021 i 2022.

Aquest és un programa fruit de la col·laboració entre la Unitat de Cooperació i el servei d’Acollida, Refugi i Migracions de l’Ajuntament de Girona, per tal de donar coherència a les polítiques municipals des d’un abordatge que té en compte el fenomen des d’una mirada tant global com local.

Per a més informació podeu consultar el programa d’activitats.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.