Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona presenta el llibre-catàleg “El Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella”

El volum fa un recorregut profund pels senders de la modernitat a Catalunya i Espanya a partir de la col·lecció d’obres d’art, dels documents i volums de l’arxiu i la biblioteca de Rafael i María Teresa Santos Torroella

Imatge de la portada del llibre-catàleg

El Museu d’Història de Girona presentarà el llibre-catàleg El Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella aquest dissabte, dia 10 de juny a les 12 h. Es tracta del primer volum d’una col·lecció dedicada al patrimoni artístic modern i contemporani de l’Ajuntament de Girona. 

El catàleg es dedica al Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella amb motiu de l’exposició “L’aposta per l’art nou. Itineraris de l’avantguarda a Catalunya a través del Fons Rafael i María Teresa Santos Torroella”, que es pot visitar a les sales temporals del Museu d’Història de Girona fins a l’11 de setembre de 2023. 

La mostra forma part d’un cicle expositiu que es du a terme per donar a conèixer el ric fons de patrimoni i d’art municipal que ha de constituir el futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona. 
L’exposició i el llibre són fruit de la recerca i el treball de comissariat dels historiadors de l’art Rosa Gutiérrez i Jaume Vidal, que han posat en relleu la singularitat d’aquest fons d’art, bibliogràfic i de documentació, que ja és element indispensable per a la història de l’art modern i contemporani de Catalunya. 

Amb textos de Rosa Gutiérrez i Jaume Vidal, el llibre-catàleg fa un recorregut profund pels senders de la modernitat a Catalunya i Espanya a partir de la col·lecció d’obres d’art, dels documents i volums de l’arxiu i la biblioteca de Rafael i María Teresa Santos Torroella. 

Igualment, el catàleg recull notes biogràfiques sobre Rafael Santos Torroella (obra dels comissaris) i María Teresa Bermejo (obra d’Anna Pujols) que apropen al públic el perfil humà dels que foren artífexs i mentors d’aquesta important col·lecció artística del segle XX. 

Acompanyat amb textos d’estudi rigorós, fotografies detallades i relats biogràfics, la presentació pública del Fons d’Art Rafael i María Teresa Santos Torroella significa un pas més en l’acció de dinamització cultural dels fons patrimonials i artístics que conserva la ciutat de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.