Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Inauguració de l'exposició «Fer créixer plantes en l'obscuritat»

El divendres 9 de juny, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar. L'exposició es podrà visitar fins al 8 d'octubre al Bòlit_PouRodó i Bòlit_LaRambla.

El divendres 9 de juny a les 19 h al Bòlit_LaRambla (i, a continuació al Bòlit_PouRodó) tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Fer créixer plantes en l'obscuritat" que aplega obres d'Azahara Cerezo, Xiana do Teixeiro, Emilio Fonseca, Joana Moll, Núria Nia, Playmodes, Manel Quintana i Stéphanie Roland amb el comissariat d'Ingrid Guardiola.

La mostra parteix d'una ficció especulativa a partir d'una simple pregunta: com es pot generar vida en un entorn sense llum, sense energia?

El planeta Terra es troba davant del conflicte d’una pobresa energètica cíclica que s’ha cronificat. És una pobresa en l’àmbit de gestió, explotació i comercialització de recursos (combustibles fòssils, aigua, gas, minerals, energia solar…), però també personal: no tenim energia —física, mental, emocional— per fer gairebé res més del que ja fem. L’excés de demanda energètica d’un sistema basat en la producció de creixement il·limitat té els dies comptats. El burn out individual i planetari és un fet.  

En aquest context, l’exposició “Fer créixer plantes en l’obscuritat” proposa reflexionar sobre la nostra relació amb la tecnologia i l’energia, però allunyant-se de la perspectiva acceleracionista, solucionista o catastrofista.  

Les obres estan dividides en dos espais titulats “L’aparatosa màquina del món” (BòlitLaRambla) i  “Orientar-se amb Llum judiciosa” (Bòlit_PouRodó), dos versos del poema Primer sueño de Sor Juana Inés de la Cruz que té influències d’Athanasius Kircher, un dels pares de la llanterna màgica, matemàtic i astrònom. L'exposició es podrà visitar del 9 de juny al 8 d'octubre en aquests dos espais.

Més informació i activitats de l'exposició
Nota de premsa ampliada
Full de sala
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.