Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival Z programa 17 projectes escènics del 6 al 9 de juliol a Girona i Salt 

En aquesta edició, l’esdeveniment treballarà sota el lema “Unicorns a la vista!” per celebrar, reivindicar i visibilitzar la pluralitat i diversitat que existeix en el món de les arts escèniques amb dos cercles de debat i reflexió amb aquests temes com a protagonistes.

El Festival Z ha programat 17 projectes escènics i diferents activitats del 6 al 9 de juliol a Girona i Salt. En aquesta edició, el festival treballa sota el lema “Unicorns a la vista!” per celebrar, reivindicar i visibilitzar la pluralitat i la diversitat que existeix en el món de les arts escèniques amb dos cercles de debat i reflexió amb aquests temes com a protagonistes. 

Aquest matí ha tingut lloc la presentació del festival a càrrec del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona en funcions, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona en funcions, Albert Piñeira; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calataiud; la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salt en funcions, Núria Heras; la coordinadora d’activitats professionals del Festival Z, Eva Ferré, i representants de les companyies que participen en l’esdeveniment. 
 
Aquest any, el festival incrementa el nombre d'espais d'exhibició i es passarà dels sis del 2022 als vuit escenaris d’aquest any. Concretament, la programació del Festival Z es podrà veure al Teatre Municipal de Girona, la Sala La Planeta, la plaça del Pallol, el Centre Cívic Sant Narcís, El Canal - Centre d'Arts Escèniques, l’Escola Universitària ERAM - Centre adscrit a la Universitat de Girona, el passeig de Teresa Pons Tomàs, de Salt, i la Casa Marès de Pujals dels Cavallers, al Pla de l'Estany.
 
La programació escènica del Festival Z acollirà 17 projectes molt diversos: 7 espectacles, 4 creacions en procés i 6 embrions escènics. A més, comptarà amb diferents padrines, professionals estratègiques obertes a la creació jove, per generar sinergies amb les companyies convidades. Entre les novetats d'enguany, el festival col·labora amb el centre d'investigació escènica C.I.N.E. i el Festival Ciclop de Sineu de les Illes Balears. 

D’altra banda, el Festival Z ha programat diferents activitats professionals que giraran al voltant del lema “Unicorns a la vista!”. L’esdeveniment acollirà cercles de debat i reflexió, així com activitats professionals centrades en l'actualitat de la creació escènica emergent. Aquestes activitats permeten que s'estableixin vincles i complicitats entre professionals i joves companyies.

Més enllà de donar visibilitat a artistes i companyies joves de menys de trenta anys que estiguin treballant en l'àmbit de les arts en viu, el Festival Z es projecta com una plataforma que acompanya i impulsa a persones joves creadores escèniques durant tot l'any a través d’un mentoratge que es tradueix en l'oferta de càpsules formatives per a les companyies. Una altra de les particularitats del festival és el fet d'acostar als seus públics embrions escènics, assajos oberts de peces en procés de creació i espectacles ja acabats. Per situar i contextualitzar tota l'oferta artística en procés, oferint una mediació després de cada mostra, es comptarà amb la col·laboració de la gestora cultural, comissària i vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA), Margarida Troguet i Taüll.

Per a més informació podeu consultar el dossier de premsa, la nota de premsa extensa o la web del Festival Z

Dossier de premsa
Nota de premsa extensa
Web del Festival Z
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.