Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova definitivament el projecte de la Casa de la Tecnologia

També s’ha donat llum verda a la construcció d’una vorera per unir els barris de Torre Gironella i Les Pedreres, per col·locar un mòdul de vestidors al Pavelló de Palau-sacosta i per crear un carril bici a la zona industrial de Torroella – Nestlé. La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres de reparació dels estreps del passallís de l’Onyar.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament avui per Junta de Govern Local (JGL) el projecte de la Casa de la Tecnologia, la qual s’ubicarà en el Xalet Soler, situat al carrer de Barcelona. L’objectiu és transformar aquest equipament en l’epicentre de la divulgació científica de la demarcació. Un cop aprovat, es trauran a licitació les actuacions amb un cost d’1.725.594,72 euros (IVA inclòs). 

La Casa de la Tecnologia acollirà la futura seu gironina del Museu de les Matemàtiques, i una zona de col·laboració entre entitats, persones i empreses i de cotreball digital i tecnològic obert a la ciutadania. A més, es preveu obrir al barri i a la ciutadania l'espai verd que envolta la casa, una zona d'estada i jardí que serà públic i que servirà com a zona de pas i de descans del veïnat. 

El projecte es realitzarà en dues fases. En la primera es reformarà l’edifici principal i s’hi instal·laran els elements necessaris per fer-lo accessible per a tothom. Per guanyar espai i comoditat, tant les escales com els ascensors i lavabos accessibles es construiran en un lateral de l’edifici. En una segona fase, es preveu aixecar una sala polivalent annexa a l’edifici principal.

Del xalet original se’n conservaran l’estructura exterior, la façana i elements d’interès i d’ofici, com puguin ser els balcons i terrasses, els objectes de ferro forjat o ceràmica, així com la xemeneia de la planta principal. També es respectaran les quatre plantes actuals, que tindran un total de 732 m² de superfície útil i 974 m² de superfície construïda.

D’altra banda, la JGL també ha aprovat el projecte de creació d’una vorera d'accés per connectar els barris de Torre Gironella i Les Pedreres, una de les propostes realitzades pel veïnat en el marc dels pressupostos participats del 2017 i 2018. L’objectiu és unir els dos barris de forma segura. Ara el projecte, que té un cost de 430.052,05 euros (IVA inclòs), se sotmetrà a informació pública per després aprovar-lo definitivament i treure a licitació les actuacions.

També s’ha donat llum verda a col·locar un mòdul de vestidors al Pavelló de Palau-sacosta per tal de facilitar i millorar la pràctica d'hoquei en el complex esportiu. Aquest mòdul comptarà amb un vestidor, quatre dutxes, un lavabo adaptat i un sala d'instal·lacions. L'import total de les obres és de 140.493,03 euros (IVA inclòs).

Alhora, s’ha aprovat inicialment la revisió del projecte de construcció d’un carril bici a la zona industrial de Torroella – Nestlé, el qual connectarà amb altres camins ciclables existents. Les actuacions del projecte s’han modificat, motiu pel qual s’ha dut a terme aquesta revisió. Aquest té un cost de 401.194,48 euros (IVA inclòs). 

Per últim, el consistori ha adjudicat les obres de reparació dels estreps del passallís de l'Onyar a l'alçada de l'escola Sagrada Família a l’empresa Naturalea Conservació SL per un import de 98.568,61 euros (IVA inclòs). 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.