Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els museus de Girona organitzen una conferència sobre la salvaguarda del patrimoni en temps de guerra 

La proposta, que es porta a terme amb motiu del Dia Internacional dels Museus, tindrà lloc demà, a les 19 h, al Museu del Cinema i requereix inscripció prèvia.

Els museus de l’Ajuntament de Girona i de la Generalitat de Catalunya agrupats a la xarxa Gironamuseus han organitzat una conferència gratuïta sobre la salvaguarda del patrimoni en temps de guerra amb motiu del Dia Internacional dels Museus, una diada que se celebra cada 18 de maig amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. La proposta tindrà lloc demà, 18 de maig, a les 19 h, al Museu del Cinema i està oberta a tothom amb inscripció prèvia a través del web de l’equipament cultural. Cal tenir en compte que es farà en llengua castellana. 

La xerrada, a càrrec de l’arqueòleg Isber Sabrine, reflexionarà sobre què succeeix amb el patrimoni cultural, artístic i històric en els indrets que pateixen conflictes i agressions bèl·liques. Entre altres aspectes, l’expert analitzarà com actuen o com poden actuar els museus per salvar les obres d’art de la barbàrie i de l’espoli i se centrarà en els casos de la guerra dels Balcans, Síria i Ucraïna.

La proposta també debatrà sobre el paper que tenen les institucions públiques dedicades a la cultura i al patrimoni en aquests casos i sobre els reptes que se’ls plantegen com a garants de conservació, preservació i custòdia del patrimoni universal quan cal actuar de manera ràpida i efectiva en situacions adverses.

Isber Sabrine és un arqueòleg sirià especialitzat en la gestió del patrimoni cultural. És membre de l'equip espanyol sirià del Consell Nacional d'Investigacions Científiques (CSIC) des del 2005 i, des del 2011, ha estat Investigador de la Institució Milà i Fontanals del Consell Nacional d'Investigacions Científiques i ha participat en projectes i estudis sobre la protecció del patrimoni cultural durant els conflictes.

Actualment és president i cofundador de l'ONG Internacional Heritage for Peace i, des del 2015, ha estat involucrat en iniciatives culturals per a persones refugiades i immigrants a Europa. A més, dirigeix la Iniciativa Abuab, un projecte social que treballa en l'ús del patrimoni cultural com a eina per al diàleg intercultural amb persones refugiades i immigrants de l'Orient Mitjà i del nord d’Àfrica.

La xarxa Gironamuseus està formada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.