Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas presenten l’exposició “Désir”, de Mayte Vieta

La inauguració tindrà lloc avui, a les 19 h, a La Mercè i la mostra es podrà visitar fins al 30 de juny

crèdits: Mayte Vieta

El Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas han presentat avui l’exposició “Désir”, de l’artista Mayte Vieta, un itinerari visual entorn del desig i les seves múltiples i heterogènies manifestacions plàstiques, que basculen entre la instal·lació i la fotografia. En l’acte de presentació d’aquest matí, hi han participat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la comissària de la mostra i assessora d’art de Presidència de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro, i l’artista Mayte Vieta.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquesta tarda, a les 19 h, a la sala d’exposicions de La Mercè, i les obres, de nova producció, es podran visitar fins al 30 de juny.

En aquesta mostra, Mayte Vieta es refugia en la contemplació de la naturalesa, que se li revela portadora dels secrets més ocults, des d’un espai d’introspecció teixit a través de fragments de memòria i de somni. Precisament en la natura és on l’artista percep les emocions de la vida viscuda, l’esdevenir d’un temps fugisser, ara retingut en l’instant. Al llarg de la seva dilatada trajectòria, Vieta es capbussa en el món dels records i les emocions amb un gest subtil que es revela inquietant i atraient al mateix temps. 

Amb aquest treball, les persones visitants prenen consciència que la producció que contemplen expressa una forma de felicitat complexa que conté sentiments trobats de plenitud i de fuga. Vieta és l’artista de la llum, de la metàfora, del silenci i del desig, una creadora capaç d’enlairar-se per sentir-se més a prop d’aquell altre món que només es pot acariciar en la vigília del somni. 

D’aquesta manera, amb una selecció d’obres -fotografia, escultura i instal·lació- pertanyents a diferents moments creatius, la mostra vela i (re)vela les estances més íntimes de l’ànima perquè, al capdavall, i al fil del pensament del filòsof neerlandès Spinoza, “el desig és la verdadera essència de l’home”, com ho és també per l’artista blanenca.

Com a activitat complementària a l’exposició, el dijous 25 de maig, a les 19 h, l’artista Mayte Vieta participarà en la taula rodona “Art i desig. L'obra artística, gènesi dels desitjos ocults” juntament amb la comissària de l’exposició, Natàlia Chocarro, i la professora d’Història de l’Art de la Universitat de Girona Saray Espinosa. L’activitat requereix inscripció prèvia a través del web de La Mercè.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de juny, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Durant Girona, Temps de Flors, del 13 al 21 de maig, l’horari serà de dilluns a diumenge, de 10 a 22 h i el dimecres 17 i els dissabtes 13 i 20 de maig, fins a les 00 h. 

Podeu consultar més informació sobre les activitats de La Mercè al web www.girona.cat/ccm

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.