Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Prop de 20.000 persones passen per l’11a edició de l’Strenes a Girona

El festival ha programat 46 concerts entre el 31 de març i el 6 de maig. b1n0 són els guanyadors del premi Talent Gironí d’enguany.

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí. D’esquerra a dreta, el vicealcalde Quim Ayats; el patró de la Fundació Valvi, Eduard Vidal; els components b1n0, Emili Bosch i Malcus Codolà; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del festival Strenes, Xavi Pascual.

Els dobles concerts de Joan Dausà, divendres, i d’Els Amics de les Arts, dissabte, a l’icònic escenari de les escales de la Catedral, amb totes les entrades venudes, van cloure l’apartat gironí de l’onzena edició del festival Strenes, que tingut lloc del 31 de març al 6 de maig amb un total de 46 actuacions musicals programades. El certamen que acull les estrenes musicals del país tanca aquesta primera fase amb 15.200 entrades de pagament i 4.300 persones convocades als concerts d’entrada lliure, unes xifres similars a les de l’any passat.

Aquestes i altres dades s’han donat a conèixer en una roda de premsa que tingut lloc aquest matí i en la qual han participat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el director del festival Strenes, Xavi Pascual, i el patró de la Fundació Valvi, Eduard Vidal.

Durant l’acte, també s’ha donat a conèixer el nom del guanyador del concurs Talent Gironí d’aquesta edició. Es tracta del grup b1n0, que va actuar a l’escenari de la pujada de Sant Domènec dilluns 1 de maig. El Talent Gironí és la secció del festival que reivindica el talent musical de les comarques gironines i que està apadrinada per la Fundació Valvi, una entitat que des del primer any col·labora amb l’Strenes per donar suport als joves valors musicals de les comarques gironines.

A través d’una enquesta telemàtica fet al públic assistent al festival, s’ha constatat que el 65% de les persones provenen de les comarques gironines; el 30%, de la demarcació de Barcelona, i el percentatge restant de Tarragona (1,3%) i Lleida (1%). De les dades obtingudes també s’extreu que dos de cada cinc persones enquestades de públic de fora de Girona, s’allotja a la ciutat amb motiu de la seva assistència al festival. D’aquestes persones, dues de cada deu s’han quedat més d’una nit. A més, nou de cada deu persones enquestades asseguren que l’any vinent tornaran al festival.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.