Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Adhesió a la Declaració del Dia d’Europa 2023 del Consell Català del Moviment Europeu

L’Ajuntament de Girona s’adhereix a la Declaració del Dia d’Europa del Consell Català del Moviment Europeu en motiu de la celebració el proper 9 de maig del Dia d’Europa.

L’Ajuntament de Girona s’adhereix, un any més, a la Declaració del Dia d’Europa del Consell Català del Moviment Europeu (CCME) en motiu de la celebració el 9 de maig del Dia d’Europa. El 9 de maig commemorem que fou el dia que el 1950 el ministre d’Afers Exteriors de França, Robert Schuman, va proposar un projecte d’integració europea per evitar noves guerres entre europeus. Malauradament, la Declaració ens recorda que a dia d’avui encara no hem aconseguit aquest propòsit. 

La Declaració del Dia d’Europa 2023 posa especial èmfasi en el context de la guerra d’Ucraïna i en la necessitat que, per a posar fi a aquesta i noves crisis bèl·liques, el projecte europeu aprofundeixi en la seva integració econòmica, per a tenir més autonomia estratègica en l’àmbit econòmic i productiu; en una Europa més solidària i cohesionada socialment, per a protegir el model europeu de l’estat de dret, la societat del benestar i la solidaritat intergeneracional; en una Europa que tingui en compte la seva necessitat d’ampliació entre els països candidats i en una Europa amb una política comuna de migració, acollida i fronteres exteriors que garanteixi els drets humans.

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) és una entitat plural, europeista i independent, formada tant per col·lectius, entitats i persones individuals, de la que l’Ajuntament de Girona n’és part, i que té com a objectiu fomentar l’europeisme dins l’àmbit territorial de Catalunya. La ciutat de Girona té una llarga i forta vocació europeista i pluralista que la va portar el 2016 a rebre el Premi Ciutat Europa de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. L’adhesió de l’Ajuntament, un any més, a la Declaració del Dia d’Europa del CCME reforça la voluntat del consistori de treballar a la ciutat per a la consecució dels valors europeus i dels drets fonamentals que el projecte europeu propugna. 

Declaració del Dia d’Europa 2023
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.