Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arriba una setmana de creació gironina al Teatre Municipal de Girona

L’equipament acull dos espectacles d’artistes de Girona: “[Èxit] through the gift shop” de Carla Rovira i “Al final, les visions” de Llàtzer Garcia.

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquesta setmana dues propostes escèniques d’artistes de la ciutat de Girona. La primera proposta és [Èxit] through the gift shop, escrita, dirigida i interpretada per Carla Rovira, que es podrà veure aquest dijous i divendres, dies 11 i 12 de maig, a les 20h. La segona és Al final, les visions, escrita i dirigida per Llàtzer Garcia, que es presentarà aquest diumenge 14 de maig, a les 18h. Les entrades es poden comprar al web del Teatre Municipal de Girona.

[Èxit] through the gift shop forma part del cicle “Paranormals”, un cicle d’espectacles de creació contemporània, que inclou diferents llenguatges artístics i que aposta pels nous formats escènics. L'artista gironina Carla Rovira analitza els processos de gestació d’acord amb els conceptes d’èxit i fracàs fent un recorregut pel Teatre Municipal a través de peces expositives. Es tracta d’una autoficció emmascarada, narrada en tercera persona. L'espectacle aborda el cas concret d’X. En  els sis mesos d'embaràs, en una ecografia, li diagnostiquen que el fetus que està gestant té una malformació al cervell. Aquesta malformació té quatre pronòstics possibles (tres d’ells acaben amb la mort del fetus o un patiment extrem). Durant l'espectacle s'expliquen els tres mesos d'embaràs des del dia del diagnòstic fins al final. S'explica què li passa al cos, quines preguntes et fas quan vius aquesta situació, els monstres que et confronten i com es viu això col·lectivament. L’espectacle es va estrenar a la passada edició de la Fira Tàrrega.

Carla Rovira és actriu, dramaturga, directora teatral i pedagoga. Desenvolupa la seva carrera en solitari des del 2015. Ha creat diversos peces com Most of all, you’ve got to hide it from the chicks al 2015, amb la cia. Les Impuxibles i MÀTRIA el 2017 o Posaré el meu cor en una safata el 2019 en residència al Teatre Lliure. 

Llàtzer Garcia escriu i dirigeix Al final les visions, una obra original i sorprenent que parla sobre la forma de conviure amb la mort i que té aparença de thriller i elements d'intriga, però també entranyes i veritat. Basada en una experiència personal real, aquesta obra parla, sobretot, de la culpa i la trama es construeix amb pinzellades de misteri, de somnis, d'obsessions.

La Sara i l’Adri, una parella jove, s’instal·len en una masia, no gaire lluny de Girona. De seguida coneixen el veí, l’Àlex, que viu sol en una casa a poques passes de la seva i amb qui comencen a establir una relació que es consolida la nit que ell els convida a sopar. Acabada la reunió, i ja de matinada, la Sara no pot dormir i, en mirar per la finestra, veu el seu veí, ajupit a terra, mig nu, mirant-se de manera obsessiva la casa on viuen i, en concret, la finestra del dormitori que ocupen… Les nits següents, l'Àlex continua fent la mateixa estranya aparició. Joan Carreras, Laia Manzanares, Joan Marmaneu i Xavi Sáez interpreten aquesta història plena de culpes imposades, redempcions que es fan esperar molts anys, somnis, retorns, visions i finals.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.