Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona es compromet a cedir solars municipals per a la promoció d’habitatges de protecció oficial

Aquest protocol suposa un pas previ a la cessió del dret a superfície de tres terrenys ubicats al Pla de Domeny

Imatge de la presentació

L’Ajuntament de Girona ha firmat un protocol d’intencions amb la Coordinadora de Fundacions Promotores i Gestores d’Habitatge Social de Lloguer de Catalunya (Cohabitac) en el qual es compromet a cedir solars municipals per a la promoció d’habitatges protegits en règim de lloguer. Així ho han explicat avui en roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la regidora d’Habitatge i Joventut, Annabel Moya, i el president de l’entitat que ostenta la presidència de la Cohabitac, Pere Esteve. 

Amb el projecte que anunciem avui ja sumem uns 300 pisos mobilitzats arreu de la ciutat per donar resposta a l’emergència habitacional en tan sols dos anys i mig. Tenim un compromís amb la ciutadania i creiem necessari donar un impuls en l’àmbit de l’habitatge i garantir aquest bé essencial”, ha afirmat el vicealcalde Quim Ayats, que ha recordat altres projectes impulsats, com els 88 habitatges de protecció a Domeny, els 50 habitatges de lloguer assequible per a joves a Can Gibert del Pla, la reactivació del projecte per a destinar els pisos del carrer Leonor Joher de Santa Eugènia a habitatge assequible, i la inversió de més de 4 milions d’euros a la compra d’una quarantena d’habitatges i a la rehabilitació d’una trentena més, entre d’altres.

Som els responsables d'impulsar i reactivar les polítiques d'habitatge a la ciutat, hem fet una inversió històrica que mai s’havia fet. No hem estat fent aparador, hem treballat, i de valent, i gràcies a aquest esforç hem aconseguit fer avançar la ciutat en polítiques d’habitatge”, ha assegurat la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, que ha destacat que “des del govern de la ciutat seguim treballant per ampliar el parc de lloguer assequible, destinat a famílies, joves i gent gran”.

Aquest protocol suposa un pas previ a la cessió del dret a superfície de tres terrenys ubicats al Pla de Domeny a una de les entitats integrants de la coordinadora Cohabitac. La seleccionada s’encarregarà de dur a terme els tres projectes de construcció d’habitatges protegits que l’Ajuntament de Girona ha presentat, i que ja han estat preseleccionats, als fons de finançament europeus Next Generation. L’import de l’ajut màxim sol·licitat per a aquests tres projectes és de 3.733.072 euros.

Les parcel·les, dues de les quals estan ubicades al carrer de la Riera Bullidors i una a la carretera de Sant Gregori, permeten fer un màxim de 88 pisos amb aparcaments. Per poder obtenir la subvenció dels fons Next Generation, els habitatges han d’estar construïts abans del 30 de juny del 2026.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.