Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona obre la possibilitat d’instal·lar noves terrasses a la calçada

El Ple ha aprovat avui inicialment la modificació de l’ordenança municipal reguladora de la temàtica, que també preveu facilitar l’organització d’actuacions culturals en directe en locals de restauració que compleixin certs requisits

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment avui per Ple municipal una modificació de l’ordenança reguladora dels establiments de restauració que permetria, entre altres mesures, l’obertura de noves terrasses a la calçada i l’organització d’actuacions culturals en directe als locals que compleixin certs requisits. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i Esquerra) i les abstencions dels grups municipals de Guanyem Girona, PSC, Cs i del regidor no adscrit.

Aquesta modificació és important per posar al dia la normativa al voltant de les terrasses, garantint en tot moment l’equilibri entre els veïns i veïnes, els negocis i les persones usuàries. Estem davant d’una activitat econòmica rellevant de la ciutat i que, per tant, necessita una regulació actualitzada i que tingui en compte la nova realitat després de la pandèmia. Amb aquest text donem sortida a algunes peticions, i a la vegada protegim la convivència amb els veïns”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

A partir de l’aprovació definitiva, els bars i altres negocis de restauració tindrien la possibilitat d'ocupar nous espais a la calçada per ubicar-hi terrasses. La mesura es va començar a treballar arran de la crisi de la COVID-19, i busca dinamitzar l’activitat econòmica i igualar les condicions entre els diversos negocis d’aquest tipus que hi ha a la ciutat. La instal·lació de noves terrasses a la calçada només serà possible en zones urbanes que permetin ajustos raonables i que siguin segurs tant per a persones vianants com per als vehicles. 

A més, també hi haurà novetats respecte les llicències de les terrasses, enfocades a agilitzar-ne la gestió. En aquest sentit, la renovació es farà automàticament pel mateix termini i condicions, sempre que s’hagi efectuat el pagament de la taxa corresponent. D’aquesta manera, es busca que els locals no hagin de tramitar la renovació anualment i puguin evitar la gestió que això comporta. A banda, l’ordenança recorda i reforça l’obligació que totes les terrasses garanteixin l’accessibilitat universal a la via urbana, amb la intenció de fer una ciutat accessible i inclusiva per a tothom.

L’altre gran canvi que facilitarà la modificació de l’ordenança és la possibilitat que els establiments de restauració organitzin actuacions culturals en directe, sempre que compleixin un seguit de requisits d’aforament, horari i insonorització. Amb aquesta mesura, la intenció del consistori és fomentar la difusió de la cultura i dels grups artístics emergents del territori, i evitar al mateix temps un perjudici per als locals d’oci nocturn de la ciutat. Per aquest motiu, les llicències que es demanim per a aquesta activitat complementària haurà de comptar amb la valoració i aprovació de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Girona.

Qualsevol local que tingui intenció de fer actuacions en directe, haurà de complir, entre altres, amb les següents condicions: l’espai haurà d’estar insonoritzat, respectant els requisits tècnics establerts al respecte, i l’horari permès serà fins a les 23h, per evitar que suposi una situació de competència deslleial amb altres locals d’oci.

Cal destacar que també tindran nous avantatges les fleques o altres establiments considerats botiga amb degustació. Gràcies a la modificació de l’ordenança, aquestes activitats podran servir qualsevol beguda i aliment que elaborin, fins a les 23 hores. Pel que fa als establiments de restauració, els horaris actuals de les terrasses es mantindria igual.

Finalment, la nova proposta d’ordenança incorpora actualitzacions en matèria reguladora, d’inspecció i sancionadora que permetrien una actuació més eficaç davant d’incompliments de la normativa. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.