Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

L’acte institucional ha tingut lloc aquest migdia a l’Auditori Josep Irla

Imatges de l’acte institucional

L’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya a Girona i la Diputació de Girona han celebrat avui de forma conjunta la commemoració del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha tingut lloc aquest migdia a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona amb la participació de la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig.

"És evident que el moviment feminista és molt més fort que fa uns anys enrere, però no som on hauríem de ser. Hem avançat, però queda traduir-ho en actuacions reals i polítiques transformades per fer canvis estructurals com la igualtat de salaris, d’oportunitats en la carrera professional, en la conciliació amb la maternitat o en les cures a la llar. Com arribarem a la igualtat real? Amb polítiques que promoguin canvis i fent particpes a tothom, també als homes, els quals han de ser companys en aquesta lluita", ha afirmat la regidora Núria Pi.

Per això avui, i cada dia, institucions i entitats ens hem de coordinar, conjurar, per construir una amplíssima coalició social feminista. I això no va només amb les dones. També hi ha un nombre creixent de nois joves i d’homes que es rebel·len contra uns patrons de masculinitat que no els deixen tampoc ser lliures. Perquè totes i tots hem de ser feministes i agents actius en la transformació feminista que cal que portem a terme en el país i en el món. El feminisme ens fa més lliures a totes però també a tots. Significa més drets per a tothom, i serveix com a lluita perquè tothom tingui més oportunitats, i així totes i tots puguem viure la nostra vida en plenitud i sense estar condicionats per estereotips i discriminacions. Tal com diu el President Pere Aragonès: ‘Els feminismes són la principal força transformadora que pot canviar el món’. Perquè ‘quan el feminisme qüestiona el patriarcat, també està qüestionant el model del repartiment del poder’”, ha explicat la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral.

La igualtat de gènere és un dret fonamental, però encara estem lluny d'assolir-ho. Totes i tots hi tenim un paper, en aquesta lluita: les entitats, les administracions, el sector privat o la ciutadania. Des de la Diputació de Girona, actuem colze a colze amb els ajuntaments i les entitats en àmbits com l'educació igualitària, l'impuls de polítiques per a la igualtat de gènere o la lluita contra la violència cap a les dones”, ha destacat la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, que ha recalcat que “la transformació feminista és imparable si sumem esforços i ha d'esdevenir una peça clau per construir una societat basada en la justícia, la llibertat i també, la sostenibilitat. Fem-la realitat, amb les nostres paraules, però sobretot, les nostres accions. Cada dia, molt més enllà del 8 de març”.

Enguany, la jornada ha girat al voltant del moviment feminista amb el col·loqui “D’on venim i com anem cap a la normalitat feminista”. El debat, conduït per la periodista Aida Fuentes, ha posat sobre la taula la feina i el recorregut fet pel moviment feminista, i ha identificat les necessites i realitats que s’han d’abordar actualment, des de la multiplicitat de posicions que treballen per la igualtat i la no discriminació, entre altres. El col·loqui ha comptat amb la participació de Judith Juanhuix, doctora en física per la UAB i membre de diverses entitats de l’activisme trans; Roser Vargas, activista en el territori de Girona Est i presidenta de l'Associació Rigoberta Menchú, i Maria Hidalgo, membre de l’associació Multicapacitats.

Durant l’acte també s’ha difós el vídeo de la campanya “En els feminismes, tot és començar!”, i la delegada a Girona del Col·lectiu de Dones en l’Església per la Paritat, Piua Salvatella, ha llegit el manifest institucional. A més, l’acte ha estat amenitzat amb la música a cappella del grup Les Anxovetes. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.