Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG programa cinc projeccions en la 25a edició

Les sessions tindran lloc als Cinemes OCine de Girona entre el 9 i el 30 de març

Dues fotografies de la roda de premsa d’avui

El regidor d'Educació, Infància i Esports de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, i el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), Francesc Cayuela, han presentat aquest matí la 25a edició del Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG. La mostra, que enguany tindrà lloc del 9 al 30 de març, comptarà amb la projecció de cinc documentals sobre proeses d'esportistes i les històries de superació que hi ha al darrere. També ha participat en la presentació el palsenc Toni Guerrero, protagonista del documental Pedalant per l'Oncolliga, que es projectarà en la tercera sessió de l'esdeveniment.

"Des de l'Ajuntament volem felicitar l'organització per aquesta iniciativa i destacar la col·laboració publico privada que fa possible aquest tipus d'esdeveniment, un dels cicles referents de cicles d'audivisuals de muntanya i aventura", ha ressaltat el regidor d'Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran.

El cicle de projeccions començarà el 9 de març amb Núria Picas, ara o mai. La corredora d'elit de curses de muntanya Núria Picas obrirà el festival amb la projecció d'una xerrada acompanyada de fotos i vídeos sobre la seva trajectòria esportiva i els valors que l'han conformat. El següent dijous, dia 16, serà el torn del film Eternal Flame, torre del Trango (Pakistan), protagonitzat pels esportistes Miquel Mas, Marc Subirana i Edu Marín. Durant més de 15 dies, els alpinistes es van enfrontar a les adversitats per recórrer la via i culminar el cim de la torre de granit del glaciar del Baltoro, que feia 3 anys que no havia estat coronat.

El 23 de març serà el torn de del palsenc Toni Guerrero amb el documental Pedalant per l'Oncolliga, una mostra de la Volta a Espanya en BTT que l'esportista va fer com a homenatge als seus familiars morts de càncer. Amb aquest repte solidari-esportiu va recórrer 3.800 km per recaptar diners per a l'Oncolliga de Girona.

L'esdeveniment finalitzarà el 30 de març amb dues projeccions reconegudes al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. D'una banda, House of the Gods segueix l'escalador Leo Houlding i el seu equip, on també hi havia la prometedora esportista Anna Taylor, en la seva ascensió a l'emblemàtica Proa del tepuy Roraima, a Amèrica del Sud. Aquesta peça va obtenir el Gran Premi Vila de Torelló al millor film. D'altra banda, Not Alone, de Heather Mosher, narra l'experiència de l'atleta professional i guia alpina Sarah Hueniken després de perdre per una allau a una amiga íntima durant una escalada en gel. El documental mostra com intenta reconnectar amb la seva vida a les muntanyes amb una sèrie d'escalades hivernals en gel. Aquest últim film va rebre el premi Borea al Millor Guió.

Totes les sessions seran d'accés gratuït, amb aforament limitat, i tindran lloc als cinemes OCine de Girona. El Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, EsportCat i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

El primer Cicle d'Audiovisuals de Muntanya del GEiEG va tenir lloc el març de 1997. Ara, per commemorar la fita de les 25 edicions, el GEiEG ha fet un muntatge amb cubs de cartró per exposar tots els cartells del Cicle. La mostra es podrà veure a la recepció dels tres complexos esportius del GEiEG fins al dia de la primera sessió del Cicle, el 9 de març.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.