Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona comprarà deu furgonetes elèctriques per renovar i ampliar el parc mòbil municipal

L’adquisició s’ha tret a licitació després que s’aprovés per Junta de Govern Local.

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació la compra de deu furgonetes elèctriques per renovar i ampliar el parc mòbil municipal. Els vehicles nous seran utilitzats per les brigades municipals i per altres unitats del consistori per poder dur a terme les tasques diàries. L’adquisició s’ha aprovat per Junta de Govern Local amb un cost de 414.909 euros (IVA inclòs) i un termini de lliurament dels vehicles de deu mesos com a màxim. 

“Des de l’Ajuntament estem compromesos amb la lluita climàtica i, en aquest sentit, la mobilitat és un dels factors que més poden ajudar a revertir aquesta crisi, reduint les emissions de CO2. Aquesta compra persegueix l’objectiu de modernitzar la flota de vehicles municipals de la ciutat de Girona amb criteris de sostenibilitat, per reduir les emissions i ser actius en la disminució dels efectes del canvi climàtic. A més a més, la renovació d’aquests vehicles és necessària perquè els treballadors i treballadores comptin amb les eines de treball adequades a les tasca que realitzen diàriament”, ha afirmat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.  

Per una banda, s’adquiriran nou furgonetes elèctriques de dues places, amb un volum de càrrega de 3 m3 mínim. D’aquestes, sis hauran d’incorporar portaequipatges i seran utilitzades per les brigades de Mobilitat i Via Pública. Una altra haurà d’anar equipada amb una senyal lluminosa a sobre del vehicle i un sistema de ventilació de reixes a la cabina de càrrega perquè en pugui fer ús la brigada municipal de control de plagues. Les altres dues furgonetes aniran destinades a la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT) i a la Unitat d’Estacionament Regulat a la Via Pública. 

Per altra banda, s’adquirirà una furgoneta elèctrica més gran, de cinc places, per a la brigada municipal de cementiris. Aquesta ha de comptar amb un volum de càrrega de 4,5 m3 mínim. 

La compra permetrà donar de baixa set vehicles (quatre de les brigades de Mobilitat, un de la Brigada de Control de Plagues, un de la Unitat d’Estacionament Regulat i un de la Brigada de Cementiris).

Actualment, l’Ajuntament de Girona compta amb un parc mòbil municipal de 112 vehicles (on s’inclouen turismes, furgonetes i camions), 34 motos i 6 bicicletes elèctriques. El compromís del consistori és apostar pels vehicles elèctrics, una alternativa de transport que contribueix a la disminució de gasos d’efecte hivernacle i també la reducció de costos derivats dels preus dels combustibles fòssils. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.