Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona bat rècord d’atraccions i països participants aquest 2023

L’esdeveniment, que tindrà lloc del 2 al 7 de març, presenta disciplines noves al certamen, com el faquirisme o la força capil·lar, i artistes de països que no hi havien participat fins ara com Israel.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calatayud, i el director del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or i president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, han presentat aquest matí la programació artística i les activitats paral·leles de l'11a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona, que enguany se celebrarà del 2 al 7 de març. Aquest any, l'esdeveniment bat rècord d'atraccions i països participants amb 70 artistes de 20 països diferents, que competiran en 26 atraccions inèdites a Europa davant d'un jurat format per nou directores i expertes en circ vingudes de tot el món.

"Un any més, estem expectants de poder veure el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona, una proposta que destaca pel seu suport homogeni, per la seva universalitat i caràcter democràtic, per la seva qualitat i, sobretot, per la seva diversitat de públics. El circ és cultura, i precisament aquest esdeveniment ens permet acostar la cultura a tothom, no només a qui ja consumeix productes culturals de manera habitual. Quan parlem d'acostar la cultura a tota la ciutadania parlem d'això, i no ens cansarem de donar suport a iniciatives que ho fan possible", ha destacat d'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

En la mateixa línia, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha ressaltat "l'aposta clara del Festival per la cultura". "Es tracta d'un festival que ens fa brillar, a la ciutat de Girona i a tota la demarcació, on tot el món del circ té posat el focus. Un festival on es descobreixen i es donen a conèixer nous talents en l'àmbit cultural i en l'àmbit del circ", ha explicat Noguer.

En aquesta edició, es faran un total de setze representacions sota la Gran Carpa del Camp de Mart de La Devesa amb un aforament per funció de 2.314 butaques. Aquest aforament representa recuperar el 100% de capacitat després de les restriccions de les dues edicions anteriors amb motiu de la pandèmia. També aquest any serà el primer des de la irrupció de la crisi provocada per la COVID-19 que un festival de circ europeu presenta col·lectius d'acròbates arribats de la Xina. En concret, s'hi podrà veure l'actuació de dotze artistes de la companyia acrobàtica de la ciutat de Dezhou, que oferiran dues atraccions d'alt nivell, malabars en diàbolo i salts a través de cercles.

A banda d'aquesta proposta, destaca la presència de dos grups d'acròbates aeris procedents d'Amèrica Llatina pel seu risc i espectacularitat. D'una banda, els set trapezistes volants mexicans The Flying Caballero, una de les rares formacions de la història que inclou en el seu repertori el quàdruple salt mortal, ofert per primer cop al nostre país. D'altra banda, el quartet colombià The Flyers Valencia, amb l'arriscada proposta de la doble roda de la mort. Al seu costat s'hi mostraran les diverses disciplines circenses: comicitat, malabars, acrobàcia a terra (mà a mà, icaris, volteig), equilibris (patinatge acrobàtic, corró, funambulisme) i d'altres modalitats d'acrobàcia aèria (cintes aèries), a més del faquirisme, que mai s'havia vist al Festival. L'apunt curiós l'aportaran la parella de mags especialistes en quick change, o canvi ràpid de vestuari en dècimes de segon, que intentaran batre el Rècord Guinness actual el dimarts previ a l'estrena. Fins ara, ja s'han venut més de 23.000 entrades entre els espectadors i espectadores d'anteriors edicions, centres escolars i patrocinadors.

Aquest any es repetirà el vessant solidari del Festival i la voluntat de fer arribar la cultura a tothom. En aquest sentit, en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona i el programa Apropa Cultura, es procurarà que més de 600 persones en risc d'exclusió gaudeixin d'alguna de les representacions programades al Camp de Mart.

A més, els infants menors de 2 anys pagaran una entrada simbòlica i tots els espectadors i espectadores estaran convidats a donar un euro per cada entrada en el moment de la compra. La suma de les dues quantitats es destinarà com és habitual a una entitat social que centri la seva activitat a Girona. Enguany, la beneficiària d'aquesta acció serà l'entitat solidària Pallapupas - Pallassos d'Hospital, amb la qual el festival col·labora acompanyant alguns dels seus artistes en actuacions a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta o al Centre Geriàtric Maria Gay

Les entrades estan a la venda, amb un preu que oscil·la entre els 10 i els 95 euros, i es poden comprar a través del web oficial https://www.festivaldelcirc.com o de forma presencial a la taquilla del Festival al Palau de Fires de Girona (cada dia, d'11 a 21 h) i a la taquilla del Teatre Municipal de Girona (de dimecres a divendres, de 13 a 17 h). Com ja és habitual, s'oferirà el Dia de l'Espectador, que enguany serà el dilluns 6 de març, en què totes les categories de butaca tindran un preu únic de 18 euros, amb algunes excepcions. Serà la tercera vegada que el Festival proposa aquesta jornada i l'única ocasió en què es podran veure el mateix dia les dues semifinals d'Elefant d'Or, els espectacles Vermell i Blau.

Des del seu inici, exceptuant l'edició especial del juny del 2021, el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or ha presentat 783 artistes que han ofert 233 atraccions mai vistes a Europa occidental davant de 282.803 espectadors i espectadores. S'han fet un total de 52 dies d'espectacle i 144 representacions a públic general.

L'estricta política artística de convidar exclusivament atraccions de primera divisió que no hagin trepitjat mai una pista europea ha convertit el Festival, en només 10 edicions, en la cita de referència per a la descoberta dels nous talents. Actualment, aquest és l'esdeveniment circense més rellevant del país i es troba entre els dos certàmens més importants del món juntament amb el de Montecarlo gràcies a la notorietat internacional aconseguida, al nombre d'espectadors que anualment visiten el certamen, a la qualitat de les seves atraccions, a la capacitat d'atracció de programadors o al retorn econòmic generat, entre altres aspectes.

Per a més informació us podeu descarregar el dossier de premsa i la nota de premsa amb totes les novetats al web del Festival.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.