Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Generalitat de Catalunya compra tres obres produïdes pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona

Les obres de cabosanroque, Job Ramos i Irena Visa han format part de la programació 2021-2022 del centre.

A la intempèrie (2021, 29', vídeo)

El Departament de Cultura de la Generalitat, en el marc del Pla Integral de les Arts Visuals, ha fet públiques les obres que ha adquirit i que formaran part de la Col·lecció Nacional. El 2022, el Departament de Cultura ha destinat 2.392.385 euros a la compra d’art contemporani, fotografia, còmic i il·lustració i béns culturals mobles per incrementar la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya.

En concret, dins el Pla Integral de les Arts Visuals, el Departament de Cultura ha adquirit 43 obres d’art de 43 artistes per un valor de 599.399 euros. La Generalitat ha fet un esforç d’inversió en els últims anys per adquirir obra d’artistes visuals, passant de 130.249 euros el 2016 a superar el mig milió d’euros, la inversió més alta en arts visuals fins al moment, i que ha crescut un 17% respecte l’any passat.

D’aquestes 43 obres per a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani, se n’han comprat 18 a artistes dones i 25 a artistes homes. La majoria són obres d'artistes vius i en actiu i predominen les produccions de l'última dècada d'artistes que han nascut entre 1971 i 1985. Les obres comprades per la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani seran dipositades en 15 museus de Catalunya i aborden qüestions polítiques com el feminisme i les identitats dissidents o els camps de treball franquistes. També fan palesa la diversitat de tècniques artístiques i els llenguatges presents en l’art 2 contemporani: instal·lacions, fotografia, videoart, performance, art digital i arts plàstiques entre d’altres.

Les obres adquirides pel Departament de Cultura per a formar part de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani han estat escollides per una Comissió formada per la direcció del MNAC i el MACBA, persones representants del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles, la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, els Centres Territorials d’Arts Visuals de Catalunya, i persones expertes independents proposades pel CoNCA i la Plataforma d’Arts Visuals de Catalunya. La comissió està coordinada per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques i la direcció de l’Àrea d’Arts Visuals de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

El Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, contribueix a la creació i producció d’obres noves a través dels encàrrecs que realitza amb les seves exposicions i amb les residències. Per tal de sumar-se al Pla Integral de les Arts Visuals, el Bòlit va presentar set obres a la convocatòria de 2022, dels quals 3 han estat finalment adquirides.

cabosanroque, “Petrotuning” (2021, instal·lació sonora i plàstica)
Petrotuning de cabosanroque (Laia Torrents, Vic, 1976 i Roger Aixut, Barcelona, 1975; viuen i treballen a Banyoles) indaga sobre l’Auto-Tune, un efecte digital que s’utilitza per modificar la tonalitat de la veu i que s’ha convertit en una de les principals senyes sonores del trap i altres subgèneres de la música urbana contemporània. Instal·lació creada en el context de l’exposició “Petromasculinitats” que es va poder veure del 22 d’octubre de 2021 al 9 de gener de 2022 al Bòlit_StNicolau.

Job Ramos, “A la intempèrie” (2021, 29’, vídeo)
Una producció del Bòlit amb el suport de beques KREAS i el Sismògraf. A la intempèrie és un procés de recerca artística en el que s’hi superposen estratègies de treball pròpies de l’antropologia visual i les intervencions site-specific. Aquesta recerca de Job Ramos (Olot, 1974) se centra en l’anàlisi d’una problemàtica concreta, situada. Realitzar un seguiment a un grup de biòlegs i experts que treballen per evitar l'extinció del cranc de riu europeu davant l'amenaça d'una espècie invasora, el cranc americà. Analitzant a partir d'aquest cas d'estudi, les relacions que s'estableixen naturaleses humanes i no humanes. Aquesta obra va poder veure’s dins l’exposició “Cap a les deus. Una gramàtica fluvial” (Del 8 d’octubre de 2021 al 9 de gener de 2022).

Irena Visa, “Ha plogut o han regat” (2013-2021, sèrie fotogràfica)
El relat que presenta Irena Visa (Banyoles, 1985) a Ha plogut o han regat és un clar exemple de la seva pràctica artística i de recerca: a partir de l'observació d'un indici, desenvolupa un projecte ple d'hipòtesis. Després d'una estada d'un mes durant el novembre de 2021 a la residència de Lo Pati. Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, a la pedania de Balada, va desenvolupar més accions d'aquest projecte i va ser a arrel d'aquesta estada que va sortir la proposta de poder-ne fer una exposició al Bòlit. En aquesta exposició, titulada “Variant Delta” (Del 21 de gener al 27 de febrer de 2022) a banda de les 10 fotografies que documentaven algunes d'aquestes accions, l'artista va presentar-hi dues accions més específicament per a l'espai d'exposició del Bòlit_LaRambla: una taca a la paret feta per un moble que no existeix i un pilonet de serradures sense gotera.

Nota de premsa ampliada
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.