Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La prestigiosa Mahler Chamber Orchestra, dirigida per Pablo Heras-Casado, presenta un programa dedicat a Manuel de Falla a l’Auditori de Girona

El divendres 17 de febrer, l’orquestra de cambra i el director granadí oferiran “El Retablo de Maese Pedro”, com a commemoració del centenari de l’obra. El concert de l’Auditori de Girona s’enregistrarà en un disc que editarà Harmonia Mundi

Imatges de l’assaig d’aquest matí

La prestigiosa Mahler Chamber Orchestra (MCO), considerada una de les millors del món, i el director granadí Pablo Heras-Casado actuen aquest divendres 17 de febrer (20 h) a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona. Un concert en què s'interpretarà l'obra El Retablo de Maese Pedro, en commemoració del  seu centenari, i el Concert per a clave de Manuel de Falla, així com la Suite de Pulcinella d'Stravinsky. Les entrades es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Després de la gira Iberian Return amb la pianista i directora japonesa Mitsuko Uchida durant el mes de gener, la Mahler Chamber Orchestra (MCO) torna als escenaris per presentar la seva nova col·laboració amb l'aclamat director d'orquestra Pablo Heras-Casado: El Retablo de Maese Pedro, de Manuel de Falla. Una òpera de titelles en versió concert que enguany celebra el seu centenari (es va estrenar a Sevilla l'any 1923) i que, de manera singular, recrea els sons del Segle d'Or i dóna vida a la història del Quixot. L'actuació, que s'emmarca en la temporada de celebració del 25è aniversari de la MCO, també inclourà altres obres, com el Concert per a clave de Falla, que comptarà amb la participació del reconegut clavecinista francès Benjamin Alard, i la Suite Pulcinella d'Ígor Stravinski, derivada del ballet estrenat a París l'any 1920, i que representa la història dels amors de Pulcinella. El concert, que tindrà lloc aquest divendres 17 de febrer a les 20 h a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona, serà gravat i publicat en format disc per la discogràfica Harmonia Mundi.

Descobrir la música de Manuel de Falla sempre ha estat en el centre dels projectes de la Mahler Chamber Orchestra amb Pablo Heras-Casado. L'any 2019 ja van presentar junts una altra col·laboració sobre Falla al costat de la cantaora Marina Heredia: El barret de tres pics & L'amor bruixot, un projecte que també es va gravar i va sortir publicat per Harmonia Mundi.

Lliure i internacional: Mahler Chamber Orchestra

Fundada l'any 1997 amb la visió de ser una orquestra lliure i internacional, dedicada a crear i compartir experiències excepcionals en la música clàssica, la Mahler Chamber Orchestra (MCO) funciona com un col·lectiu nòmada de músics apassionats que s'uneixen per actuar per tot el món. Amb 45 membres de 20 països, la prestigiosa formació ha ofert concerts en més de 40 països dels 5 continents.

Governada de manera col·lectiva pel seu equip de direcció i el consell de l'orquestra, les decisions es prenen democràticament amb la participació de tots els músics. Actualment, compta amb sis músics de l'Estat espanyol i, gràcies al seu so inigualable, des dels seus inicis ha anat forjant una identitat pròpia que l'ha convertit en un dels conjunts de música de cambra més destacats i avantguardistes del panorama internacional.

En aquesta temporada 2022/2023 l'orquestra celebra el seu 25è aniversari sobre els escenaris, amb una extensa agenda de concerts i activitats per diversos països, entre els quals destaca el de l'Auditori de Girona.

Pablo Heras-Casado, direcció

Nascut a Granada l'any 1977, Pablo Heras-Casado gaudeix d'una carrera inusualment variada que abasta des de la música simfònica fins al repertori operístic, alternant interpretacions historicistes amb música contemporània. Cada any, el director granadí crea noves connexions artístiques i forma part d'una programació emocionant, amb rica personalitat musical que es reflecteix en les seves col·laboracions amb prestigioses orquestres i escenaris de tot el món. Molt sol·licitat com a director convidat per les orquestres més destacades de l'escena internacional, apareix regularment en les programacions de Philharmonia Orchestra, Los Angeles Philharmonic, Münchner Philharmoniker, Konzerthausorchester Berlin, Orchestra dell'*Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Filarmonica della Scala o NHK Symphony Orchestra al Japó, entre moltes altres.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.