Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona obre una enquesta perquè els abonats i abonades de la Girocleta avaluïn el servei

Les persones participants també podran proposar ubicacions per instal·lar sis noves estacions

Fotografia del nou tram de connexió del carril bici de l’avinguda de Pericot

L’Ajuntament de Girona ha obert una enquesta de satisfacció perquè els abonats i abonades de la Girocleta avaluïn el servei i puguin fer propostes de millora. És la primera vegada que el consistori impulsa una enquesta per conèixer la percepció que les persones usuàries tenen del servei de lloguer de bicicletes públic de Girona. A través d’aquesta eina, es preguntarà a les persones participants per quin motiu utilitzen la Girocleta, quines accions podrien millorar-ne el funcionament, i quina puntuació atorguen al servei.

A més, els enquestats i enquestades també podran indicar les ubicacions on creuen que farien falta noves estacions del servei. Els resultats permetran a l’Ajuntament disposar de més informació per escollir en quins punts s’emplaçaran les sis estacions que s’han d’instal·lar en el proper any. A banda de l’opinió dels abonats i abonades, el consistori també tindrà en compte el consell d’altres agents interessats, com ara de la Taula de Mobilitat, així com criteris tècnics i jurídics.

La Girocleta és un èxit del conjunt de la ciutat, i ho és gràcies a dos factors: a l’ús cada vegada més important que en fan els usuaris i usuàries, i a una política que hem fet des de l’Ajuntament d’ampliació de bicicletes, d’estacions i d’horari a tot el dia. Perquè aquest èxit continuï creixent volem saber què en pensa la gent que la fa servir, i com creu que podem millorar, per poder extreure conclusions i continuar fent passes endavant en el servei. A més, volem implicar les persones usuàries del servei en la presa de decisions perquè la Girocleta els sigui de màxima utilitat, que és la manera de continuar augmentant abonats i fomentant l’ús de la bicicleta”, ha destacat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

Per participar-hi, les persones usuàries rebran un correu electrònic amb l’enllaç directe a l’enquesta, que estarà oberta fins al 26 de febrer.

Actualment, la xarxa de bicicletes públiques de Girona té 26 punts d’estacionament, 677 aparcaments repartits per diversos barris de la ciutat i 290 bicicletes disponibles. En el mes de gener 2023, hi havia 3.882 persones abonades, un 19,7 % més que el mateix mes de l’any anterior, i es van fer 39.014 lloguers, un 19 % més que el 2022.

Al llarg del 2022 s’han creat aproximadament 1,5 quilòmetres de carrils bici. En concret, s’han millorat les connexions entre carrils bici a l’avinguda de Lluís Pericot, al carrer de Josep Viader i Moliner i al carrer d’Antoni Gaudí, i s’han construït dos nous trams de carril bici en vorera al carrer de Barcelona. També se segueix treballant en el tram de camí pedalable que connectarà el carril bici entre els barris de Pont Major i Campdorà i que tindrà una longitud d’uns 3 quilòmetres.

Finalment, durant el primer semestre del 2023 es preveu que s’instal·lin noves estacions de Girocleta a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba; al passeig d'Olot, prop de la plaça de Fidel Aguilar, i a l'avinguda de Lluís Pericot, entre els carrers de Sant Hipòlit i de Sant Salvador d’Horta. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.