Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’11a edició de l’Strenes programa una cinquantena de concerts en l’edició més ambiciosa del festival

L’esdeveniment tindrà lloc del 31 de març al 6 de maig a Girona i organitzarà diverses propostes a Barcelona durant el mes de maig

Fotografia de la roda de premsa d’avui

El festival Strenes arriba a la seva onzena edició aquest 2023 amb la programació d’un total de 46 concerts que combinen les estrenes musicals més importants del país amb una forta aposta per l’escena emergent catalana. L’edició més ambiciosa de l’esdeveniment tindrà lloc del 31 de març al 6 de maig a Girona, on s’ha programat el gruix del certamen, i organitzarà una extensió a Barcelona durant el mes de maig, que inclourà dos concerts i el nou projecte Strenes Urbana. Aquest migdia, el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el director de l’àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, Xavier Cester, i el director de Promo Arts Music i del festival, Xavi Pascual, han presentat la programació completa i les novetats més destacades de l’Strenes.

Quant als eixos del festival, l’esdeveniment demostra un any més la seva sensibilitat per la igualtat de gènere, amb el 50 % de formacions de la programació liderades o amb integrants dones, i el foment de la innovació, destinant el 50 % de les propostes a l’escena emergent. La voluntat d’impulsar el talent musical de les comarques gironines segueix intacta, i se seguirà celebrant la secció “Talent Gironí”, apadrinada per la Fundació Valvi. Aquest any, els quatre artistes participants seran Doble & Hugsound, Sara Terraza, B1n0 i Malson Atmosfèric.

A més, l’Strenes aposta de nou per fer arribar la cultura a tothom. D’una banda, el certamen gironí oferirà un dia més de concerts d’entrada lliure a la pujada de Sant Domènec (dies 29 i 30 abril, i 1 de maig) i a la plaça del Vi (dies 14, 21 i 22 d’abril), i també actuacions als barris. En concret, el dia 15 d’abril, al parc Central de Rafel Masó i Valentí, en col·laboració amb l’Estació Espai Jove de l’Ajuntament de Girona, s’ha programat una tarda de música urbana amb les actuacions de Figa Flawas i Malson Atomsfèric; mentre que el dia 22 d’abril, a l’exterior de La Marfà s’ha programat una matinal per donar visibilitat als artistes que assagen als bucs d’assaig de l’espai cultural, i que acabarà amb l’actuació dels Porto Bello, que presenten el seu nou treball. En total, un 30 % de la programació del festival serà d’entrada lliure.

També tindrà continuïtat el projecte educatiu anual als instituts de Girona per tal d’acostar l’alumnat de secundària a la cultura. Després de l’èxit de l’any passat, més instituts s’han sumat a aquesta iniciativa i, durant el mes d’abril, es duran a terme xerrades de diferents artistes del panorama musical català als centres educatius de la ciutat.

El treball transversal present a l’Strenes entre els diferents agents culturals de Girona és fonamental. Permet connectar el territori, per donar suport i fomentar, d’aquesta manera, noves produccions i alhora donar continuïtat a les que ja estan en marxa”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, qui ha posat en valor que el festival s'expandeixi més enllà del centre de la ciutat i que s'aposti per una connexió entre cultura i educació.

Per la seva banda, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha explicat que “a la Diputació de Girona, hem estat, estem i continuarem estant sempre al costat dels ajuntaments i dels promotors que posen en valor el talent emergent que tenim”, i ha afegit que “Strenes converteix la ciutat de Girona en un gran espai escènic, programant concerts a espais interiors com l'Auditori, el Teatre Municipal, el Centre Cultural La Mercè o La Mirona de Salt. I també a espais emblemàtics i dels més visitats de la ciutat, com a les escales de la Catedral”.

Finalment, el director de l’àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, Xavier Cester, ha ressaltat que “l'Strenes encaixa perfectament amb les línies de treball del Departament de Cultura, tant pel que fa a la creació un sistema cultural de referència, com per l'aposta pels talents emergents, i per aquest element de paritat, pel qual també estem treballant intensament. El talent hi és, però cal programar-lo. Donem l'enhorabona al festival, que ha sabut créixer sense renunciar a la qualitat, que busca la implicació de totes les comarques gironines i que representa un trampolí per molts projectes musicals”.

Precisament en relació amb la programació, destaca la celebració dels 30 anys del llegendari “Homework”, dels Daft Punk, interpretat per la prestigiosa banda Robot Rock Alive, que recrearà de dalt a baix el mític espectacle de la piràmide de Coachela. També les estrenes dels nous discos i els nous espectacles de Mariona Escoda, Caïm Riba, Porto Bello, Adriano Galante, B1N0, Julieta, Figa Flawas, Doble & Hugsound, Ven’nus, Socunbohemio, Le Nais, Sara Terraza, L’últim elefant i Malson Atmosfèric. Aquestes propostes se sumen a les estrenes ja anunciades de Sílvia Pérez Cruz, Luz Casal, Buhos, Blaumut o Joan Dausà i Els Amics de les Arts, que actuaran el darrer cap de setmana de festival a les escales de la Catedral, dos concerts que posen en valor el patrimoni artístic i cultural de la ciutat.

Aquest any, s’oferiran un total de 20.400 entrades a Girona i 6.000 a Barcelona. Les entrades ja es poden comprar a través del web del festival www.festivalstrenes.cat.

Podeu descarregar-vos el dossier de premsa clicant al següent enllaç.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.