Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La presentació del nou disc d’Ernest Crusats (La iaia) i l’estrena absoluta de “Beethoven meets Glass”, de la GIO Symphonia & Kebyart, a l’Auditori de Girona

L’artista vigatà presenta el treball discogràfic “La font gelada” en un concert coorganitzat amb el Festival NEU! el divendres 27 de gener. El diumenge 29 de gener, la GIO Symphonia celebra l’onzè aniversari amb el reconegut quartet de saxofons Kebyart a la Sala Montsalvatge

El pròxim cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà dues estrenes, una en l'àmbit de músiques modernes i, l'altra, en el camp de la clàssica. Es tracta de la presentació del nou disc de l'exlíder de La iaia, Ernest Crusats, i de Beethoven meets Glass, de la mà de la GIO Symphonia & Kebyart. Les entrades per a les dues propostes es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Cinc anys després de Tornar a ser u (2017), darrer disc de La iaia, el seu líder, Ernest Crusats, inicia carrera en solitari amb La font gelada (Fina Estampa, 2022). Fruit d'una aposta estètica gairebé radical en l'era de l'ultraprogramació, el seu debut consta d'onze cançons enregistrades només en vuit pistes, màgicament connectades amb l'entorn i la natura, que formulen una pregunta: "Hi ha cabuda per allò essencial entre tant de soroll?". Un repertori que desarma en la seva aparent senzillesa, que introdueix l'oient en una atmosfera on el temps i l'espai no compten i que entronca amb els clàssics dels setanta (Toti Soler o Pau Riba) sense renunciar a una contemporaneïtat agermanada amb Sufjan Stevens o Adrianne Lenker (Big Thief). Acompanyat de Mau Boada a la guitarra, Guillem Plana al baix i Jordi Torrents a la bateria, Crusats oferirà una actuació coorganitzada amb el Festival NEU! el divendres 27 de gener, a les 20 h, a la Sala de Cambra.

El diumenge 29 de gener, a les 18 h, serà el torn de la GIO Symphonia & Kebyart, amb l'estrena absoluta de Beethoven meets Glass, un programa especial per celebrar l'onzè aniversari de la formació gironina, dirigida per Francesc Prat. Una sorprenent producció que ens porta al naixement d'alguna cosa nova, mitjançant les revolucionàries obres dels dos compositors que, amb 150 anys de diferència, han impactat en la història de la música. El concert s'iniciarà amb l'obertura de Les criatures de Prometeu, de Ludwig van Beethoven: una versió tardana del mite grec que afirma que Prometeu va ser el creador de l'home, modelat per ell en fang. Seguirà amb la Simfonia núm. 1 en Do Major, op. 21, també del compositor alemany, i continuarà amb el Concert per a quatre saxos i orquestra, de Philip Glass. L'extraordinari impacte del compositor nord-americà sobre la vida musical i intel·lectual del seu temps té una certa similitud amb allò succeït amb Beethoven a la Viena del segle XIX. El Concert per a quatre saxos és un bon exemple de la seva música amb les estructures repetitives pròpies del minimalisme, el lirisme espontani i l'acostament estètic al pop. Una magnífica obra que la GIO Symphonia interpretarà conjuntament amb Kebyart, un quartet de saxofons català reconegut mundialment que no només comparteixen la seva passió per la música de cambra, sinó també el desig d'aportar una alenada d'aire fresc a la música clàssica. Format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miquel (saxo baríton), el quartet fa que cada una de les seves actuacions esdevingui una experiència sonora singular.

Les entrades per a les dues propostes d'aquest cap de setmana es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Alba Careta Group, concert suspès

El concert d'Alba Careta Group, previst pel dissabte 4 de febrer, a les 20 h, a l'Auditori de Girona, queda suspès amb motiu d'una lesió al llavi de l'artista. L'Auditori de Girona i l'oficina de l'artista treballen per poder anunciar pròximament una nova data de concert.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.