Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El “Black Music Pícnic” i la proposta “Hip Hop al parc” completen la programació del Black Music Festival 2023

L’esdeveniment celebrarà la seva 21a edició de l’1 al 26 de març, amb un concert l’1 de febrer sota el nom de “Freedom First”. Les entrades dels espectacles, que es faran en diferents espais escènics gironins i del territori català i, per primera vegada, també a Mallorca, ja estan a la venda al web del festival.

Fotografia de la roda de premsa

El vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; l'alcalde de l'Ajuntament de Salt, Jordi Viñas, i el director del Black Music Festival, Pau Marquès, han presentat aquest matí el cartell complet de la 21a edició del Black Music Festival, que tindrà lloc de l'1 al 26 de març. Els concerts als parcs de la ciutat de Girona completaran la programació 2023 del festival i s'uniran a les propostes que ja s'havien anunciat el mes de desembre passat.

Per un costat, l'esdeveniment programarà el ja tradicional "Black Music Pícnic", que tindrà lloc diumenge 26 de març al parc del Migdia. Aquest any, comptarà amb actuacions per al públic familiar amb Rock per Xics, la Black Music Big Band i la cantant barcelonina Monique Makon acompanyada de l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics (OJO), que presentarà l'espectacle Back to Amy, el  primer tribut a Amy Winehouse amb una big band de l'Estat. Per altra banda, dissabte 25 de març el parc Central de Rafael Masó i Valentí acollirà la jornada de cultura urbana "Hip hop al parc", que aquest any comptarà amb Sr. Oca, Las Ninyas Del Corro i Metro.

A banda de les actuacions en espais naturals urbans, el festival ha programat altres propostes especials. Una setmana abans, el 18 de març, a la plaça de la Llibertat de Salt, tindrà lloc el "Black Venom", un esdeveniment de cinc hores de música de diferents estils seleccionada per diversos discjòqueis; i la jornada de "Soundsystem" i reggae. El dissabte 4 de març tindran lloc dues accions especials que van néixer per l'edició especial del 20è aniversari del festival, la "Black Music Silent Disco", que tornarà a recórrer els carrers del Barri Vell de Girona i que acabarà amb el concert del 10è aniversari del quartet de blues garrotxí The Rusties, i el "Black Music Quiz", una activitat lúdica i participativa per descobrir i saber una mica més sobre les músiques d'arrel afroamericana i el propi festival.

"El 21è Black Music Festival torna carregat de propostes per gaudir de la cultura a la nostra ciutat. Aquest és el nostre objectiu, una Girona per viure-hi envoltats de cultura. I el Black Music Festival és un acte cultural amb un vessant transversal, tenint en compte que també pensa en el públic familiar, un element clau per dur a terme un festival per i per a tothom. Una programació que aporta diversitat i riquesa a l'oferta cultural de la ciutat amb unes propostes culturals excepcionals", ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Per la seva banda, el vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que "aquest és un festival que ja comença a assolir l'estatus de 'clàssic'. Un festival que, any rere any, porta artistes i músics de primer nivell, tant internacional com nacional, al nostre territori i que, més enllà del programar concerts en auditoris o sales, aposta per fer sortir la música al carrer, en barris, amb propostes que faciliten l'accés al públic".

Aquestes novetats s'uneixen als grans concerts que ja estaven anunciats. En l'esfera internacional, els grans caps de cartell són The Temptations Review feat. Glenn Leonard, l'homenatge més destacat a escala mundial a The Temptations, que oferiran a Girona oferiran l'únic concert a tot l'Estat; la nord-americana Lady Blackbird, la gran dama del jazz actual, o el grup de culte de Los Angeles The Main Squeeze, que portaran el seu funk per primer cop a Catalunya en un concert únic a Europa. També hi actuaran artistes internacionals de primer nivell com l'australià Lachy Doley; el britànic Jack Broadbent, i el guitarrista, cantant i compositor americà Joe Louis Walker.

Gran part del cartell del Black Music Festival estarà format per artistes estatals i nacionals, com el senegalès resident a Catalunya Momi Maiga; el súper grup de soul funk Lisa & The Lips; el cantant de Surinam resident a Barcelona Clarence Bekker; Vargas Blues Band, el projecte personal de Javier Vargas; el grup de rock Los Deltonos; el duet madrileny de rock Kamikaze Helmets; Myriam Swanson, amb el seu grup The Rhythm Treasures; el grup de gospel-funk de Barcelona Live Choir; la cantant catalana Clara Gispert; la banda de hip hop castellonenca Blackfang; el raper Doble, que presentarà al festival el seu nou disc Vida lenta, i el grup mallorquí de rock Roulotte.

Com és habitual, el festival comptarà amb produccions pròpies de la Black Music Big Band, que actuaran amb l'Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines en l'espectacle Disco Fever, que repassa els millors èxits de la música disco, i un concert de la Black Music Big Band Junior amb el Black Music Choir.

Quant a l'abast territorial del Black Music Festival, el festival segueix ampliant el seu radi i, per primera vegada, arribarà a Mallorca amb un concert a la Sala Zombies de sa Pobla. A Girona, l'esdeveniment serà present en diferents espais escènics gironins com l'Auditori de Girona; el Centre Cultural La Mercè; el parc del Migdia; la plaça de l'Assumpció; l'Estació Espai Jove; la Pista Esportiva del CREC de Sant Daniel; el parc de Domeny, entre el carrer de Roberto Bolaño Ávalos i l'avinguda de Josep Tarradellas i Joan; el Centre Cívic Sant Narcís i l'Ateneu 24 de Juny. Fora de la ciutat, també seran escenaris del festival La Mirona i la plaça de la Llibertat de Salt; La Sitja de Fornells de la Selva; l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona; El Mediator de Perpinyà; la plaça del Rebrot de Corçà; l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, i el Teatre Bartrina de Reus.

"Freedom First", jazz des del corredor de la mort

L'1 de febrer, un mes abans que comenci el festival, el Black Music Festival acollirà un concert molt especial al Centre Cultural La Mercè de Girona (a les 20 h): el projecte "Freedom First", amb Keith LaMar i Albert Marquès.

Freedom First és el primer disc de la història firmat per un artista condemnat per assassinat al corredor de la mort d'una presó d'Ohio, als Estats Units. El presoner és el poeta Keith LaMar, que va ser sentenciat a mort fa més de 28 anys per un crim que assegura que no va cometre. L'any 2020, una sèrie d'activistes van crear el projecte "Freedom First" per generar consciència sobre el seu cas i van organitzar una sèrie de concerts de jazz als carrers de Nova York en els quals LaMar participava via telefònica.

Entre aquests activistes hi ha el pianista català resident a Brooklyn Albert Marquès, que ha transformat aquests concerts en el primer disc de LaMar. En el marc del Black Music Festival, Marquès Keith LaMar presentaran aquest disc en un concert en què contactaran també per telèfon.

Podeu consultar la programació del festival i adquirir les entrades pels concerts al web del Black Music Festival.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.