Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona impulsa un nou casal de Nadal a l’escola Santa Eugènia

La iniciativa s’ofereix seguint el model del programa municipal de casals d’estiu, que vol garantir l’accés universal al lleure de qualitat.

Imatge de la visita del regidor al casal de Nadal

L’Ajuntament de Girona ofereix enguany, per primera vegada, una activitat de lleure educatiu durant el període de vacances de Nadal. El nou casal, que es fa a l’escola Santa Eugènia, té com a objectiu acompanyar els infants i joves i les seves famílies per facilitar que participin en activitats no lectives d'àmbit artístic, esportiu, cultural i de lleure. Aquest matí, el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, ha visitat l’espai.

“L'impuls de l'educació a temps complet i creure's la ciutat educadora implica reforçar el Programa de Lleure Educatiu, per això els casals d'estiu s'han reforçat; s'ha creat l'Entarda't, tardes de lleure; ara el casal de Nadal, o farem patis oberts dinamitzats. Perquè Girona és una, i necessitem anar tots a la una, compensant allà on hi hagi menys oportunitats, per avançar tots junts”, ha destacat el regidor Àdam Bertran.

Una de les propostes del casal és traslladar als infants informació sobre les festes nadalenques des de la pluriculturalitat i la diversitat. En aquest sentit, els nens i nenes podran conèixer i endinsar-se en la manera com diferents països i cultures del món celebren el Nadal. L’entitat Associació per a la Promoció Cultural Sense Número de Girona (Cultura SN), que també realitza un casal durant l’estiu, és l’encarregada de dinamitzar la proposta.

L’Ajuntament de Girona, a través del Pla d’Equitat, vetlla per la inclusió i l’equitat educativa de tots els infants i jovent de la ciutat, implementant mesures que promoguin la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola. Seguint el model de casals municipals d’estiu, l’activitat vol garantir l’accés universal al lleure de qualitat i que els infants tinguin la possibilitat de gaudir d’activitats de lleure fora del període lectiu en igualtat de condicions. El programa proporciona mesures i recursos per tal que totes les famílies de la ciutat puguin accedir al projecte, especialment aquelles que tenen dificultats econòmiques.

El casal de Nadal de Girona és una iniciativa que s’engega en el marc del projecte “Temps per cures”, una política pública impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de reforçar i crear nous serveis de cures per a infants de 0 a 16 anys a tot el territori català.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.