Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona bateja un espai verd del barri de Sant Ponç amb el nom jardins de Rosa Bonillo González

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor responsable del Nomenclàtor, Martí Terés, han participat aquesta tarda en l’acte de descoberta de la placa del nou espai

Imatge de la descoberta de la placa

L’Ajuntament de Girona ha batejat un espai verd del barri de Sant Ponç amb el nom de jardins de Rosa Bonillo González, infermera i líder sindical de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta durant 20 anys. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, han inaugurat avui l’espai amb la descoberta de la placa. L’acte també ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores dels grups municipals del PSC i de Guanyem Girona. 

Dediquem un espai públic de la ciutat a Rosa Bonillo ben a prop de l’Hospital Trueta, precisament per posar en valor que la recordem com a exemple del que ella representa: el treball i l’esforç dels professionals de la salut a favor dels i les pacients, però també a favor de la millora de les condicions laborals d’uns col·lectius que es dediquen a cuidar-nos. La Rosa Bonillo va ser una activista a favor del sistema de salut, i representa la voluntat de millorar i avançar en un dels nostres tresors de l’estat del benestar”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

El nom dels jardins va ser una proposta de la CUP i va ser aprovat tant per la Comissió del Nomenclàtor com pel Ple municipal. L’indret, molt a prop de l’Hospital Trueta, està situat entre els carrers Camí de la Font de l’Abat, el carrer del Pont de la Barca, l’avinguda de França i el carrer de la Font de la Lluna. L’espai s’ha adequat i s’hi ha col·locat un monòlit amb una placa de ceràmica elaborada per l’artista Núria Efe, ceramista de la Bisbal i amiga de Rosa Bonillo. 

Rosa Bonillo González (Barcelona, 1939 – Girona, 2008) va ser una infermera i líder sindical de l’hospital de Girona Doctor Josep Trueta durant 20 anys. Persona de fortes conviccions democràtiques i defensora de la igualtat de gènere, se li reconeix la seva capacitat d’estudiar a fons els temes que li corresponia tractar. Va ser impulsora de la implantació de moltes mesures amb la finalitat d’afavorir les condicions laborals, moltes de les quals relacionades amb l’àmbit de la salut laboral.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.