Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Messies Participatiu, Rocío Márquez & Bronquio i l’espectacle “Maestrissimo” de la Cia. Yllana, aquest cap de setmana dins del "Nadal a l'Auditori"

200 veus interpretaran el reconegut oratori de Händel el divendres 16 de desembre a les 20 h a la Sala Montsalvatge. El dissabte 17 de desembre, Rocío Márquez & Bronquio presentaran en primícia a les comarques gironines el seu treball conjunt, “Tercer cielo”, una proposta de flamenc i electrònica d’avantguarda. Per al públic familiar, el diumenge 18 de desembre, l’Auditori acollirà l’espectacle de la cia. Yllana “Maestrissimo”, que uneix música i humor gestual

Tres propostes d'estils i formats ben diferents arriben aquest cap de setmana a l'Auditori de Girona, en el marc del "Nadal a l'Auditori", que s'allargarà fins al 8 de gener. El divendres 16 de desembre es podrà escoltar el popular oratori de Händel de la mà d'El Messies Participatiu; el dissabte 17 de desembre, serà el torn del flamenc d'avantguarda amb Rocío Márquez & Bronquio, i el diumenge 18 de desembre, el públic familiar podrà gaudir de l'espectacle d'humor gestual i música Maestrissimo, de la Companyia Yllana. Les entrades estan a la venda a www.auditorigirona.org.

Una de les composicions universalment més conegudes, i un dels oratoris més populars del repertori universal, és El Messies, de G.F. Händel, que es va estrenar durant la Setmana Santa de l'any 1742 a Dublín, però s'ha convertit en tradició interpretar-lo pels volts de Nadal. En aquesta ocasió, i en format participatiu, més de 200 veus interpretaran l'oratori acompanyades de l'orquestra Vespres d'Arnadí, sota la direcció de Manel Valdivieso. Seran el Cor de Cambra de Granollers, els cantaires de l'Associació Messies Participatiu, les corals infantils GiroNins i Claudefaula, i els solistes Elionor Martínez (soprano), Cristina Segura (contralt), Jorge Navarro (tenor) i Josep Ramon Olivé (baix). El concert d'El Messies Participatiu tindrà lloc el divendres 16 de desembre, a les 20 h, a la Sala Montsalvatge.

L'endemà, la mateixa sala acollirà un concert de format i estil totalment diferent. Es tracta del duo format entre Rocío Márquez & Bronquio. Per la veu, la personalitat inquieta i l'enorme curiositat artística que la caracteritza, Rocío Márquez és considerada com un clar referent i figura consolidada de la nova generació del cant flamenc. Nascuda a Huelva, porta més d'una dècada forjant una carrera que mostra un gran amor per la tradició però també una imperiosa necessitat d'ampliar-ne els límits, explorant i experimentant amb melodies, instrumentació, arranjaments i lletres. En aquesta ocasió, s'uneix a Santiago Gonzalo (Bronquio) un jove músic de tradició punk i una de les sensacions de l'escena electrònica estatal, per presentar el seu treball discogràfic conjunt, Tercer cielo (Universal, 2022). Un concert que es podrà veure en primícia a les comarques gironines i en què el folklore i l'avantguarda es presenten a parts iguals. L'actuació tindrà lloc el dissabte 17 de desembre, a les 20 h, a la Sala Montsalvatge.

El diumenge 18 de desembre, la companyia Yllana portarà el seu Maestrissimo a l'Auditori de Girona. Un espectacle per a tots els públics, a mig camí entre el concert de cambra, la comèdia satírica i el retrat d'època, que mostra les aventures i desventures d'un quartet de corda en un període indeterminat entre els segles XVII i XVIII (Barroc i Neoclassicisme). Després de l'èxit de Pagagnini, aquest espectacle aborda temes com l'ètica, la creació, l'originalitat i el valor de l'art en la societat, al mateix temps que repassa grans obres de la música clàssica. Es podrà veure a les 19 h, a la Sala Montsalvatge.

Fins al 8 de gener, "Nadal a l'Auditori" proposa una desena de propostes per a tots els públics, que inclou també les actuacions de Geriona, 20 anys!, El Trencanous, el Festival de Valsos i Danses, Carlos Núñez i Songs of Hope, entre d'altres. Les entrades per a aquests espectacles estan disponibles a www.auditorigirona.org. Per a Maestrissimo també s'ha posat a disposició del públic un paquet familiar, que permet obtenir les entrades amb descompte.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.