Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona millora l’enllumenat d’un tram del passeig del General Mendoza

També s’ha actuat al carrer de Palafrugell per dotar l’espai de més visibilitat a la nit i d’una major sensació de seguretat.

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat les obres de millora l’enllumenat d’un tram del passeig del General Mendoza, entre la plaça de Catalunya i el pont de l’Areny, uns treballs que han permès garantir la visibilitat per a les persones que circulen per la vorera i mantenir l’ambient lumínic càlid actual. Fins ara, la il·luminació era insuficient degut a la frondositat dels arbres presents al tram i a l’espaiat entre columnes d’enllumenat. L’actuació ha consistit en la incorporació de dos punts de llum addicionals al llarg de la via i en la renovació de les lluminàries situades a la part posterior de les faroles. 

A més, s’ha aprofitat per reparar el paviment annex a la rasa d’enllumenat, ja que es trobava en mal estat pel desgast i hi havia risc de caiguda de vianants. Aquesta obra s’ha adjudicat a l’empresa Acota Girona Construccions SL per un import de 21.048,99 euros (IVA inclòs).

D’altra banda, el consistori ha millorat també la il·luminació del passeig del riu paral·lel al carrer de Palafrugell, el tram comprès entre els jardins de Pedret i l’embarcador. En aquest cas, l’objectiu de l’actuació ha estat dotar l’espai de més visibilitat a la nit i d’una major sensació de seguretat. Concretament, s’han substituït nou lluminàries i s’han instal·lat quatre columnes noves. En aquest cas, l’obra s’ha adjudicat a l’empresa Proveïments d’Aigua, SA (PRODAISA) i el pressupost d’execució és de 21.175 euros (IVA inclòs).

“La millora de la il·luminació a la via pública és una prioritat del govern, perquè amb actuacions així avancem en visibilitat, sensació de seguretat i en eficiència energètica. Tant la de Pedret com la de General Mendoza són actuacions demanades pels veïns, que encaixen amb la substitució que estem treballant de la il·luminació als carrers del conjunt de la ciutat amb sistemes més moderns i eficaços”, ha explicat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí. 

Totes dues actuacions formen part dels pressupostos participats del barri del 2018. La primera correspon al barri de l’Eixample i, la segona, al barri de Pedret.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.