Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Ple aprova el Pla d’emergència per sequera que inclou l’ús de tres pous

Aquest Pla de sequera local preveu totes les eines que podem aplicar per fer front a una situació de sequera. Una de les mesures és la captació d’aigua dels pous d’emergència que hi ha situats a Salt.

En el Ple ordinari del 12 de desembre s’ha aprovat inicialment el Pla d’emergència per sequera del municipi de Girona amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i Esquerra) i les abstencions dels grups municipals de l’oposició (Guanyem Girona, PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit). Aquest document estableix i planifica en detall totes aquelles mesures que s’emprendrien en cada una de les fases de sequera per complir les limitacions i les restriccions de la Generalitat de Catalunya. 

Una de les mesures és la captació d’aigua dels pous d’emergència que hi ha situats a Salt. A causa de la sequera de l’any 2008, es van construir tres pous ubicats al Pla de Sitjar amb l’objectiu de poder subministrar aigua a la població en cas de restriccions en el desembassament del Pasteral. Aquests pous tenen una capacitat de bombejament entre 210 i 250 l/s, en funció dels paràmetres de qualitat de l’aigua i un volum màxim de 45.000 m3/any repartit en 26 dies. 

“Aquest Pla de sequera local preveu totes les eines pròpies que podem aplicar per fer front a una situació de sequera, precisament ara que estem en fase d’alerta. Una d’elles és la captació alternativa d’aigua dels pous que hi ha al Pla de Sitjar. En cas que fos necessari es podria extreure aigua del freàtic i enviar-la directament cap als dipòsits de Palau. Entre l’estalvi que demanem a la ciutadania, l’eficiència de la xarxa per no tenir pèrdues d’aigua i les mesures alternatives que tenim, esperem poder fer front a aquesta situació de sequera”, ha explicat el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés. 

Altres mesures que estableix el Pla són campanyes d’estalvi d’aigua, tancament de les fonts ornamentals, restriccions en el reg de parcs i jardins o en l’emplenament de piscines, prohibició de la neteja de vehicles o dels carrers amb aigua, entre d’altres. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.