Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obren les inscripcions per a la 17a Cursa Sant Silvestre de Girona i la 12a Mini Sant Silvestre

La tradicional cursa nadalenca es portarà a terme el 31 de desembre, a les 18 h, amb sortida i arribada al Pavelló Municipal Girona-Fontajau i amb un recorregut consolidat de 5 km. La Mini Sant Silvestre comptarà amb 3 itineraris amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva i oberta a tots els nens i nenes.

La ciutat de Girona es prepara per a una nova edició de la Cursa Sant Silvestre. Avui s’han obert les inscripcions a través del web de l’Ajuntament de Girona, i hi ha temps per apuntar-s’hi fins al 30 de desembre. L’esdeveniment esportiu, ja tradicional de les festes nadalenques, organitzat per l’Ajuntament de Girona i el Club d’Atletisme Girona, arriba a la 17a edició i tindrà lloc com cada any el 31 de desembre, a les 18 h, amb sortida i arribada al Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Abans tindrà lloc la 12a Mini Sant Silvestre amb tres recorregut diferents.

“La Cursa Sant Silvestre és ja una competició consolidada a la demarcació que any rere any s’ha anat adaptant i ha anat introduint canvis per arribar a tothom. L’edició del 2021 es va incorporar la modalitat amb cadira de rodes i recorreguts adaptats per als infants amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva i oberta a tothom”, ha afirmat el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.  

El recorregut de la Sant Silvestre serà de 5 km i les persones participants passaran per punts emblemàtics de la ciutat, especialment del Barri Vell. El recorregut segueix el mateix traçat que altres anys. Se sortirà del pavelló per l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i es continuarà pel pont de Josep Tarradellas i Joan, la rotonda de l'Assemblea de Catalunya, el passeig de la Devesa, el carrer de Caterina Albert, la plaça de Miquel de Palol, el carrer de Bernat Boades, el passatge dels Massaguer, el carrer de Santa Eugènia, la plaça del Marqués de Camps, el carrer Nou, el pont de Pedra, la plaça del Vi, el carrer dels Ciutadans, la plaça de l’Oli, el carrer de la Cort Reial, el carrer de les Ballesteries, el carrer dels Calderers, la plaça de Sant Feliu, el carrer de la Barca, la plaça de Sant Pere, el carrer de Pedret, la rotonda del pont de Pedret, el passeig de la Devesa, el pont de la Barca, la rambla de Xavier Cugat, la rotonda de Josep Tarradellas i Joan i, finalment, s’arribarà al pavelló de Fontajau. 

A data d’avui, les guanyadores de l’edició del 2021 ja han confirmat que participaran en la Cursa de Sant Silvestre 2022. Es tracta de Marina Guerrero Puigdevall, del Club Atlètic Avinent Manresa (primera classificada), i Gemma Frigola, del Club Overland Running Provisions (segona classificada).

Una novetat és que enguany hi haurà premis per al millor atleta i per a la millor atleta locals. Poden optar a aquest guardó les persones sòcies d’un club de la ciutat o empadronades a Girona. L’obsequi per a les persones participants en la cursa de 5 km serà una samarreta tècnica de màniga llarga, a més d’una bossa i un sorteig de productes de diferents empreses col·laboradores. 

Pel que fa a la Mini Sant Silvestre, les sortides i les distàncies són tres. A les 17 h, es durà a terme el recorregut de 110 metres a l’interior de la zona d’estacionament del pavelló de Fontajau per a infants nascuts el 2017 i anys posteriors. A les 17.15 h, començarà el recorregut de 600 metres per a mainada nascuda entre el 2014 i el 2016. La darrera sortida serà a les 17.30 h, amb un recorregut de 1.200 metres per a nens i nenes nascuts entre el 2013 i el 2011. Des de l’organització es recomanen aquestes distàncies segons l’edat; tot i això, cada infant pot escollir l'opció que millor s’adapti a les seves necessitats amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva.

Els recorreguts de les distàncies de 600 i 1.200 metres tindran com a sortida el pàrquing del pavelló de Fontajau. Els més petits continuaran per la rotonda de Josep Tarradellas i Joan, la rambla de Xavier Cugat (lateral sud), el carrer de Fontajau, la rambla de Xavier Cugat (lateral nord), la rotonda de Josep Tarradellas i Joan i, finalment, arribaran al pavelló. Com en els anys anteriors, hi haurà un servei d’acollida de les 16.30 a les 19 h a l’interior del pavelló perquè els pares i les mares puguin córrer la cursa d’adults. 

Amb la finalitat de fomentar la participació i la pràctica de l’activitat física i l’esport entre els nens i les nenes, un any més, les curses infantils no seran competitives i no hi haurà classificacions. Tothom rebrà una bossa d’obsequi i una medalla commemorativa en finalitzar la seva cursa. 

Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran el 30 de desembre a les 23.59 h, o bé quan s’assoleixin les 2.000 inscripcions a la cursa d’adults o les 300 inscripcions a la Mini Sant Silvestre. Del dorsal 1 al 400, el preu de la inscripció és de 9 euros; del 401 al 800 és de 10 euros, i del 801 al 2.000, de 12 euros. La inscripció a la Mini Sant Silvestre té un cost de 2 euros. 

La recollida del dorsal serà el mateix dia de la cursa a partir de les 10.30 h i fins a les 17.40 h al pavelló de Fontajau. Es recomana ser-hi amb temps per evitar cues o aglomeracions d’última hora.

Un any més, la Sant Silvestre tornarà a col·laborar amb la campanya solidària “Nassos Contra el Càncer” amb la donació d’un euro del preu de les inscripcions. 
 
Per a més informació i per inscriure’s a les curses es pot consultar la web de la Cursa Sant Silvestre

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.