Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Convocatòria oberta per a la selecció de tres projectes per a l’edició 2023 del projecte artístic i participatiu Segona Residència

El termini de presentació de sol·licituds serà el 20 de gener de 2023, a les 12 h.

El Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, l’Associació cultural La Volta i Les Bernardes. Espai de Cultura Contemporània convoquen un procés de selecció de tres projectes artístics que desenvolupin dinàmiques creatives a l’espai públic adreçades a mainada d’entre sis i dotze anys. Les activitats tindran lloc tres vespres de juliol en el marc del projecte Segona Residència a les places de Santa Eugènia (Girona), Empúries (Girona) i Llibertat (Salt). 

Segona Residència és un projecte artístic i participatiu coproduït pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, l’Associació cultural La Volta i Les Bernardes. Espai de Cultura Contemporània que vol apropar les pràctiques artístiques contemporànies als nens i les nenes que habiten i transiten les places a l'estiu per tal que descobreixin nous llenguatges i tècniques d'expressió artística.

Durant l’estiu, moltes places es buiden perquè la gent se’n va de vacances. En alguns barris és així, però si passegem una mica veurem que n’hi ha d’altres a vessar, plenes de gent i xivarri, sobretot de mainada que ocupa i juga a l’espai públic.

El títol també fa referència a les estades en residència que permeten als artistes treballar en entorns allunyats del seu context. D’aquesta manera, Segona Residència transforma les places en espais de trobada i d’intercanvi entre artistes i mainada.

De retruc, es volen dinamitzar places menys cèntriques, espais que sovint queden desatesos en l’àmbit cultural i on la possibilitat d’estiuejar fora de la ciutat és menys freqüent. 

Objectius:

  • Apropar les pràctiques artístiques a mainada d’entre sis i dotze anys a l’espai públic.
  • Fomentar el coneixement i la reflexió sobre l’entorn urbà i l’espai públic mitjançant diferents pràctiques i llenguatges artístics.
  • Propiciar l’interès de la mainada d’entre sis i dotze anys pels centres i col·lectius artístics.
  • Generar nous models relacionals al voltant de les pràctiques artístiques entre artistes i mainada.

Es busquen tres artistes a títol individual o tres col·lectius, preferentment del territori gironí, que explorin i treballin entorn de les pràctiques artístiques contemporànies adreçades a la mainada, i que puguin ser desenvolupades a l’espai públic des d’una perspectiva participativa.

Dates:

Els artistes seleccionats hauran de triar entre les següents dates per executar el seu taller. Cada artista realitzarà les seves dinàmiques artístiques durant tres dies consecutius en una plaça:

  • Dilluns 3, dimarts 4 i dimecres 5 de juliol de 2023 (19 - 21 h)
  • Dilluns 10, dimarts 11 i dimecres 12 de juliol de 2023 (19 - 21 h)
  • Dilluns 17, dimarts 18 i dimecres 19 de juliol de 2023 (19 - 21 h)

Els artistes seleccionats es comprometen a visitar la plaça i conèixer la comunitat amb la qual treballaran, durant un mínim de dues sessions de dues hores cadascuna prèvies a la realització de les dinàmiques artístiques.

Dotació: 1250 € per plaça

El termini de lliurament de la documentació serà el 20 de gener de 2023 (a les 12 h). La documentació requerida a les bases de participació s’ha d’enviar a info@femlavolta.cat

Resolució de la convocatòria: 8 de febrer de 2023.

Per a més informació consulteu les bases reguladores de la convocatòria.

Bases de la convocatòria
Resolució de la convocatòria
Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.